Aproape jumătate dintre părinţi nu sunt de acord cu închiderea școlilor

Aproape jumătate dintre părinţi nu sunt de acord cu închiderea școlilor

47,2% dintre părinţi consideră că închiderea şcolilor nu este o decizie bună pentru sistemul de educaţie.

45,2% dintre ei cred însă că această decizie este necesară, conform unui sondaj al Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi (FNAP).

„Având în vedere rezultatele obţinute, FNAP consideră că educaţia trebuie să primeze, în orice formă ar fi desfăşurată, dar nepierzând din vedere inegalităţile care vor apărea în ceea ce priveşte accesul la educaţie al copiilor aflaţi în medii defavorizate şi recuperarea decalajelor educaţionale inerente perioadei pe care o traversăm”, transmite Federaţia Naţională a Părinţilor.

Culegătorii de sparanghel ai ministrului Anisie

Ce soluții ar fi pentru a elimina inechităţile

La întrebarea despre măsurile care ar trebui luate de autorităţi pentru a elimina inechităţile apărute ȋn educaţie din cauza COVID-19, 63,8% părinţii sunt de părere că dotarea unităţilor de învăţământ cu laptopuri/tablete pentru elevi şi cadrele didactice ar trebui să primeze.

45,5% dintre ei cred că asigurarea conexiunii la Internet pentru elevi şi cadrele didactice este o altă soluţie. 41,3% au menţionat crearea unor biblioteci virtuale cu lecţii înregistrate cu acces gratuit.

Doar 23% dintre părinţii repondenţi sunt de părere că o soluţie poate fi şi desfăşurarea de activităţi remediale peste vară sau atunci când situaţia epidemiologică o va permite.

Sondajul FNAP a fost realizat în perioada 2-5 noiembrie, pe un eşantion de 95.224 de respondenţi din Bucureşti – 31%, Braşov – 17.4%, Arad – 12.9%, Teleorman – 8.2%, Mureş – 7.4%, Iaşi – 5.2%, Neamţ – 4.8%.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, de luni, se închid toate școlile din țară.

Vezi și Consiliul Naţional al Elevilor nu este de acord cu trecerea în sistem online a tuturor şcolilor. Propunerea lui Klaus Iohannis este nefundamentată

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇