Preţurile petrolului au atins maximul ultimelor două luni

Preţurile petrolului au atins maximul ultimelor două luni

Preţurile petrolului au atins, joi, cel mai ridicat nivel din ultimele două luni, susţinute de creşterea cererii de carburanţi şi de o scădere a stocurilor în Statele Unite, în timp ce producţia din Golful Mexic este afectată încă de daunele provocate de două uragane.

Îngrijorările referitoare la producţie i-au determinat pe investitori să adopte poziţii pe termen lung, potrivit analiştilor.

Preţul petrolului Brent a avansat cu până la 1,8%, la 77,10 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii iulie, transmite Reuters.

ADVERTISING

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu până la 1,5%, la 73,28 dolari pe baril,

”Realitatea este că se discută tot mai mult despre scăderea stocurilor şi există îngrijorări legate de probleme de aprovizionare la începutul iernii”, a declarat Phil Flynn, analist principal la firma Price Futures Group din Chicago.

Miercuri, ambele cotaţii au urcat cu 2,5%, după ce Administraţia pentru Informaţii în Domeniul Energiei anunţat că stocurile de petrol ale SUA au scăzut cu 3,5 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 17 septembrie, la 414 milioane de barili, cel mai redus nivel atins din octombrie 2018.

ADVERTISING

Totodată, unii membri ai OPEC+ au avut dificultăţi să crească producţia după ani de zile de investiţii scăzute şi după întârzieri provocate de întârzirea lucrărilor de întreţinere în timpul pandemiei.

În ultimul an, benzina și motorina s-au scumpit cu peste 20%

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇