Andrei Caramitru, amendat cu 5.000 de lei pentru că a spus că BOR e ”un ISIS, o sectă demonică”

Andrei Caramitru, amendat cu 5.000 de lei pentru că a spus că BOR e ”un ISIS, o sectă demonică”

Andrei Caramitru a fost amendat miercuri cu 5.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru un mesaj postat pe pagina sa de Facebook în care spunea că BOR, ca instituție, este ”un ISIS, o sectă demonică”.

„Eu de azi mă dezic oficial de Organizaţia BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numită BOR este doar o organizaţie criminală, retrogadă, retardată, coruptă. Şi ortodoxia ca rit creştin a devenit un coşmar rusofon criminal. Care ne ţine în afara civilizaţiei.

ADVERTISING

Şi nu are NICI o legătură cu Biblia şi cu credinţa. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică. Aşa că de azi oameni buni - EU NU O SÂ MAI CALC NICIODATÂ ÎN VREO BISERICĂ ORTODOXĂ. Oricine îşi face nuntă, botez etc. acolo - eu nu o să vin. Şi nu voi mai interacţiona vreodată cu vreun angajat al acestei organizaţii. Punct", este mesajul care a fost reclamat la CNCD.

Consiliul a decis în unanimitate că Andrei Caramitru a încălcat, astfel, ”dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, potrivit unui comunicat transmis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Amendă pentru un profesor care i-a dat 3 unei eleve care nu a vrut să intre în biserică

În aceeași ședință CNCD a decis ca un profesor care a jignit o elevă și i-a pus nota 3 pentru că a refuzat să intre în biserică să fie de asemenea amendat.

”Utilizarea termenului de "ţigancă păgână" de către un cadru didactic faţă de o elevă, şi sancţionarea elevei cu nota 3 pentru refuzul de a intra într-o biserică, reprezintă faptă de discriminare multiplă şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1), art 2 alin (5), art 2 alin (6) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 2.000 lei faţă de cadrul didactic”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISING

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi, însă pentru amendă a existat un membru care a votat împotrivă.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇