O infirmieră cu COVID-19 s-a ales cu dosar penal după ce a fugit din spital la biserică, unde a sărutat toate icoanele

O infirmieră cu COVID-19 s-a ales cu dosar penal după ce a fugit din spital la biserică, unde a sărutat toate icoanele

O infirmieră de la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui, bolnavă de COVID-19, este cercetată într-un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Femeia este internată de zece zile la spitalul din Bârlad, având o formă ușoară a bolii, informează Vremea Nouă.

Pentru că pavilionul unde era internată se afla chiar lângă biserică din curtea spitalului, duminică dimineață femeia a mers la slujbă, dar a fost săltată de polițiști și dusă în salon.

Nu înainte însă să atingă și să sărute toate icoanele din biserică.

ADVERTISING

„Nu se face așa ceva, oricât de credincios ești! Infecția se răspândește foarte repede, nu trebuia să meargă la biserică. Noi nu putem încuia pacienții, dar aceștia trebuie să fie conștineți că nu au voie în comunitate, dacă nu sunt complet vindecați!

Chiar dacă avea mască, ea a sărutat toate icoanele! Am fost nevoiți să anunțăm și poliția”, a spus Daniela Borș, managerul spitalului bârlădean.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui a declarat că a fost deschis un dosar penal.

„Am fost sesizați prin apel la 112 de către un medic de la spitalul din Bârlad, cu privire la faptul că o femeie de 48 de ani ar fi părăsit salonul unde era internată. În scurt timp, aceasta a fost găsită în interiorul bisericii din curtea spitalului. A fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇