Pelerinajul la Sf. Cuvioasă Parascheva de la Iași va ține șapte zile, ca măsură anti-COVID

Pelerinajul la Sf. Cuvioasă Parascheva de la Iași va ține șapte zile, ca măsură anti-COVID

Pelerinajul Sf. Cuvioase Parascheva de la Iași va ține șapte zile în loc de trei zile, așa cum se întâmpla de obicei. Organizatorii tradiționalei sărbători au făcut modificarea pentru a permite credincioșilor să participe la pelerinaj, respectând regulile de protecție sanitară în contextul epidemiei.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iașilor a anunțat că moaștele vor fi scoase din Catedrala Mitropolitană încă de pe 8 octombrie.

„Pentru a se evita o concentrare a închinătorilor de-a lungul a doar câteva zile, racla cu moaștele Cuvioasei va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană și depusă în baldachinul special amenajat încă din data de 8 octombrie și va rămâne acolo timp de o săptămână, până pe 15 octombrie”, a precizat Biroul de presă al Arhiepiscopiei prin intermediul unui comunicat de presă.

ADVERTISING

De asemenea, momentul tradițional „Calea Sfinților” va avea o altă desfășurare întrucât nu este permisă prezența mulțimilor de credincioși. Racla cu sfintele moaște va fi purtată de o mașină în procesiune pe străzile importante din toate cartierele orașului. Credincioșii din Iași vor putea astfel să privească și de la nivelul ferestrelor și al balcoanelor pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În locul în care se desfășoară pelerinajul vor fi amenajate căi diferite de intrare și de ieșire, vor exista măști, dozatoare automate cu dezinfectant pentru mâini, covorașe dezinfectante, iar pachetele cu iconițe și aghiasmă vor fi oferite cadou în condiții de igienă.

Grupurile nu vor avea voie să staționeze în curtea catedralei, iar la slujba Sfintei Liturghii vor fi formate spații delimitate pentru un număr redus de persoane. Anul acesta nu vor fi aduse nici din țară, nici din străinătate alte moaște sau relicve sfinte, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇