Zeci de credincioși, fără măști, s-au înghesuit să primească binecuvântare de la noul arhiepiscop al Sucevei. Nu s-au dat amenzi, pentru că jandarmii nu au știut de eveniment

Zeci de credincioși, fără măști, s-au înghesuit să primească binecuvântare de la noul arhiepiscop al Sucevei. Nu s-au dat amenzi, pentru că jandarmii nu au știut de eveniment

Zeci de persoane, care nu purtau măști de protecție, s-au înghesuit sâmbătă la Mănăstirea „Sf. Ioan” din Suceava, să primească binecuvântare de la ÎPS Calinic Botoşăneanul, noul arhiepiscop al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Printre cei prezenţi a fost şi prefectul, primarul și președintele CJ, informează Adevărul.

ÎPS Calinic Botoşăneanul a venit sâmbătă la Mănăstirea „Sf. Ioan” din Suceava, cu o zi înainte de întronizarea sa, însoţit şi de ÎPS Teofan, mitropolit al Moldovei, fiind întâmpinaţi de zeci de preoţi, monahi, stareţi și credincioşi.

ADVERTISING

Procurorii l-au mai scăpat pe IPS Teodosie de un dosar, după ce a împartășit mai mulți oameni cu aceeași linguriță

Majoritatea celor prezenți la eveniment nu au purtat măşti de protecţie şi nici nu au respectat distanţa fizică de 1,5 metri. Mai mult, credincioșii s-au înghesuit ca să obţină binecuvântarea ierarhilor.

Iar totul s-a petrecut sub ochii preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarului Sucevei Ion Lungu şi prefectului Alexandru Moldovan, prezenți la eveniment.

Poliția îl va amenda pe preotul care a organizat slujba din Suceava, unde sute de oameni s-au bulucit fără mască. Arhiepiscopul Teodosie scapă?

ADVERTISING

Jandarmii nu au dat însă nicio amendă.

„N-am ştiut eveniment şi n-am avut efective la faţa locului”, a declarat şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, Marian Lungu.

În schimb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că Jandarmeria trebuie să asigure buna desfăşurare a acţiunii.

PS Calinic Botoşăneanul a fost ales, marţi, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Fostul arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor a fost ÎPS Pimen, care a murit în mai, din cauza COVID-19.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇