Poliția îl va amenda pe preotul care a organizat slujba din Suceava, unde sute de oameni s-au bulucit fără mască. Arhiepiscopul Teodosie scapă?

Poliția îl va amenda pe preotul care a organizat slujba din Suceava, unde sute de oameni s-au bulucit fără mască. Arhiepiscopul Teodosie scapă?

Inspectoratul Județean de Poliție Suceava s-a autosesizat și a început să facă verificări după apariția imaginilor de la slujba organizată miercuri la Mănăstirea Gheorghițeni (Suceava), eveniment la care nu s-au respectat restricțiile impuse pe perioada pandemiei, o primă decizie fiind amendarea organizatorului.

Reamintim că sute de persoane au participat, miercuri seara, la Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, oficiată de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în cadrul mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” din satul Gheorghițeni, comuna Dorna-Arini. Oamenii nu au purtat măști, deși se aflau în interiorul bisericii, și nu au păstrat distanțarea fizică.

Mai mult, au fost împărtășiți cu aceeași linguriță. În plus, slujba, care a ținut aproape 3 ore, a fost transmisă live pe Facebook de Arhiepiscopia Tomisului, înregistrând peste 63.000 de vizualizări și peste 4.500 de comentarii în doar 24 de ore.

La solicitarea SpotMedia.ro, reprezentanții IPJ Suceava au precizat vineri dimineață că verificările vor continua și că organizatorul evenimentului, preotul paroh de la Parohia Ghiorghiţeni, va fi amendat pentru neluarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020.

Mai exact, preotul paroh nu s-a asigurat că participanții la slujbă poartă măști și că respectă distanța cerută de autorități. De asemenea, în acest moment ”se lucrează la identificarea altor participanți, circa 45-50 de persoane”, ne-au mai declarat reprezentanții IPJ Suceava.

https://www.facebook.com/arhiepiscopiatomisului.ro/videos/2556296571302809/?__xts__%5B0%5D=68.ARB_S0TtvxaZ0_oAPoF01WDBKHekkK1bHxQI3so2D9zrV1CRS2CB1cbJj9-iphVzx45Dhi53mIr87ZlniLC4fBKS3YDb4OE1WI1vkdnI4oUOmf4WlFjZ9jZhHt6vR2-sN4kkHXUStevUJVzHQF5i9Q3Ltdlr-uNS3noCx9QwqEYyC_nHjhiSuV_Q7XL-DUctoeGXrW3FCx_pqpIjBcmczJ7OrxGDMxyowoeiExg2g1tAXCY6VQi5MiM2EvEbo01jBQTuN240N8IdmqEaaK5s0dScEC3htzlzT_in3TzRsXFLabPz9Z86wNdgpoQC8Iwn0oBV3Rj5MWJwYkjCK4t31-I848p3JiBhzCBWWg&__tn__=-R
2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Verificările legate de cele întâmplate miercuri continuă și urmează să aflăm dacă arhiepiscopul Teodosie va fi găsit sau nu vinovat în vreun fel de încălcarea legii sau a articolului din Codul Penal privind zădărnicirea combaterii bolilor, în condițiile în care acesta poate fi considerat un formator de opinie, iar imaginile care au arătat clar că restricțiile au fost încălcate au fost transmise live și au rămas pe Internet.

Situată la circa 5 km de Vatra Dornei, Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” din satul Gheorghițeni a fost construită acum aproape 20 de ani, chiar la inițiativa arhiepiscopului Teodosie. Complexul monahal a fost ridicat pe terenul părinților acestuia, informează site-ul HailaDorna.ro.

Nu este prima oară când Arhiepiscopul Teodosie este acuzat că dă un exemplu prost și sfidează măsurile impuse de autorități din cauza pandemiei de Covid-19.

Pe numele său și al mai multor preoți din Arhiepiscopia Tomisului au fost depuse plângeri penale pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor, instigare publică şi comunicare de informaţii false” după ce aceștia au împărtășit credincioșii cu aceeași linguriță, dar plângerile au fost clasate de procurori.

De asemenea, arhiepiscopul Teodosie a ignorat regulile de distanțare socială și împreună cu Viorel Cataramă, unul dintre contestatarii măsurilor impuse de autorități, cel care s-a ales cu dosar penal după ce s-a dus într-o comunitate aflată în carantină special pentru a se infecta. Cei doi s-au întâlnit și s-au îmbrățișat ostentativ în fața presei, fără să poarte mască, în ciuda recomandărilor făcute de autorități.

Foto: captură video Libertatea