Cîțu: Aștept să văd de ce județul Timiș cerea vaccinuri în plus, deși are 20 de mii de locuri libere

Cîțu: Aștept să văd de ce județul Timiș cerea vaccinuri în plus, deși are 20 de mii de locuri libere

Premierul Florin Cîțu spune că așteaptă explicații de la autoritățile din Timiș, după ce au cerut doze suplimentare de vaccin, deși județul are 20 de mii de locuri libere.

”Aș vrea să văd și eu de ce există situația de la Timișoara. Aștept să văd de ce județul Timiș cerea vaccinuri în plus, dar au 20 de mii de locuri libere. Nu e normal să avem locuri libere într-un județ care cere doze de vaccin în plus. Erau 3.000 de locuri libere în Timiș pentru Moderna, sunt și pentru Pfizer și pentru AstraZeneca”, a declarat premierul.

ADVERTISING

De luni, municipiul Timişoara şi comunele Dumbrăviţa, Giroc, Ghiroda, Moşniţa Nouă au intrat în carantină pentru 14 zile, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

Totodată, Florin Cîțu a precizat că azi ar putea fi gata concluziile Corpului de Control după verificările făcute la Ministerul Sănătății.

ADVERTISING

”Eu am fost mereu pentru transparență 100%. Am spus că voi prezenta transparent toate concluziile, este posibil să avem azi rezultatele Corpului meu de Control de la Ministerul Sănătății.

Nu am nicio problemă să fie prezentate datele, instituțiile au tot dreptul să se sesizeze, nu văd nicio problemă în a fi prezentate datele”, a explicat premierul.

Florin Cîțu a mai subliniat că există acuzații grave, potrivit cărora s-au vaccinat multe persoane care nu erau eligibile, iar cei care au prezentat aceste date trebuie să dea explicații.

ADVERTISING

”Am văzut niște concluzii în spațiul public care arată niște acuzații grave, pe care trebuie să le explice cei care au publicat datele. Înțeleg că se formează în opinia publică imaginea că s-au vaccinat persoane din personalul militar care nu trebuiau să se vaccineze, ceea ce este foarte grav. Dacă există dovezi, cei care au publicat datele trebuie să le susțină și să le explice. Instituțiile statului trebuie să se autosesizeze”, a spus premierul.

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Florin Cîțu a declarat că momentan nu a făcut o evaluare.

”Nu am făcut o evaluare, se face la jumătatea anului. Aștept rapoartele, sunt niște rapoarte lăsate de domnul Tătaru în care erau precizate măsuri ce trebuiesc luate urgent, vedem dacă s-au luat”, a conchis premierul Florin Cîțu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇