Un nou tratament împotriva COVID-19 a fost aprobat de FDA şi EMA

Un nou tratament împotriva COVID-19 a fost aprobat de FDA şi EMA

Administrația pentru medicamente și alimente a Statelor Unite (FDA) a aprobat utilizarea medicamentului Sotrovimab pentru tratarea pacienţilor cu COVID -19.

Medicamentul este produs de compania britanică GlaxoSmithKline împreună cu firma americană Vir Biotechnology.

Acesta poate fi administrat adulţilor, cât şi copiilor în vârstă de peste 12 ani, care au o greutate de cel puţin 40 de kilograme, diagnosticați cu Covid, anunță FDA într-un comunicat.

Administrația pentru medicamente și alimente a Statelor Unite subliniază însă că Sotrovimab nu este autorizat pentru pacienții spitalizați din cauza Covid-19 și care au nevoie de oxigen.

ADVERTISING

Potrivit studiilor, tratamentul nu dă rezultate când este administrat pacienților spitalizați care necesită oxigen sau ventilație mecanică.

„Prin autorizarea acestui tratament cu anticorpi monoclonali, putem ajuta la menținerea pacienților diagnosticați cu Covid în afara spitalului”, a declarat Patrizia Cavazzoni, director al Centrului FDA pentru Evaluarea și Cercetarea Medicamentelor.

Anticorpii monoclonali sunt proteine ​​fabricate în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva virusurilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sotrovimab este un anticorp monoclonal care este îndreptat în mod specific împotriva proteinei spike a SARS-CoV-2 și este conceput pentru a bloca intrarea virusului în celulele umane.

Anterior, și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat utilizarea medicamentului Sotrovimab pentru tratarea pacienţilor de COVID -19.

EMA a precizat că medicamentul se administrează prin perfuzie și spune că a decis aprobarea sa în urma mai multor studii cu rezultate bune.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇