Vultur hologramă cântând nostalgicilor de URSS pe stadion

Vultur hologramă cântând nostalgicilor de URSS pe stadion

FSB a întors pe dos izmenele țarului

Ce este acum clar și limpede ca apa de izvor este că serviciile de informații habar n-au avut cât a crescut rusofobia în Ucraina după episodul Crimeea sau după episodul Donbas.

Dacă ar fi pus pe masa lui Putin un raport cu adevăratele rațiuni care au dus la Maidan, poate n-am fi avut parte de râzboiul de azi.

Dacă cineva i-ar fi spus șefului că impunerea unui președinte prorus într-o țară ce devenea provestică a fost o greșeală, poate că Putin ar fi înțeles că smulsul de hălci din Ucraina nu este o politică tocmai potrivită secolului XXI.

Dacă dezinformând din prostie FSB a obținut contrariul a ce i s-a cerut și a dus la împotmolirea armatei ruse în Ucraina nu înseamnă că este o forță progresistă, ci doar o entitate slugă, ce este la fel sau chiar mai proastă ca stăpânul dictator.

Biata FSB a întors pe dos izmenele lui Putin și a făcut irespirabil aerul de la Kremlin.

Dacă FSB nu i-a spus țarului că acum războaiele mondiale se poartă cu economia, nu cu sabia…

Politicile imperialiste europene şi-au dat obștescul sfârșit în secolul trecut.

Nebunia de a împărți lumea în domenii coloniale, nebunie care a lăsat o rușinoasă pată pe istoria Europei, trăiește încă în Rusia, prin Putin și prin panslavismul rus.

ADVERTISING

Politica asta a început cu descoperirile geografice ce au cartografiat globul pământesc și l-au împărțit după vrerea principalelor imperii europene. Rusia a făcut pe uscat ce țările europene cu potențil naval au făcut pe mări și oceane.

Dar europenii și-au schimbat opinia după cele două războaie mondiale și de bine, de rău s-au retras în propriile granițe. Coloniile lor au ieșit de sub tutela metropolelor.

Nu la fel s-a întâmplat cu imensul teritoriu asiatic cucerit de ruși. Din acest punct de vedere, Rusia a fost privilegiată, pentru că a păstrat pământul cucerit cu sabia. Și a rămas blocată în ideea cuceririi de pământuri cu sabia și a înrobirii lor, asta face azi Putin în Ucraina.

Ce nu înțelege Putin sau ce nu i-a livrat FSB sau camarila este că lumea s-a schimbat, iar amenințarea cu sabia a devenit contraproductivă, azi războaiele se câștigă cu economia și cu indicii bursieri.

Tencuiala propagandistică de pe zidurile Kremlinului, dreasă cu zahăr brazilian

Dacă Ucraina putea fi învinsă doar cu manipulări propagandistice ca adunarea de acoliți de pe stadioane ca să sărbătorească raptul Crimeii, acum Putin era la Kiev. Îi înarma pe strigătorii din tribune și-i trimitea pe front, iar problema era rezolvată.

Dar deocamdată Putin are treabă la Moscova ca să cârpească imaginea de mare conducător șifonată în Ucraina de dronele Bayraktar. Cade tencuia propagandistică de pe zidurile Kremlinului și mujicul o vede, cum vede începutul crizei alimentare.

Dacă Putin crede că își retencuiește imaginea de mare țar folosind rachete hipersonice pentru bombardamente se cam înșeală, asta nu schimbă prea mult situația militară de pe teren. Cum nu vor indulci imaginea sa de psihopat nici vapoarele cu zahăr aduse din Brazilia. Pentru că nimic nu va putea potoli durerea celor ce și-au pierdut inutil copiii în războiul ăsta dement, mai ales că sicriele au început a invada Rusia, via Belarus.

Cu focul naționalist purificator Putin nu va câștiga războiul cu blocurile și grădinițele din Ucraina

De ofticat ce este, Putin face ce face orice dictator când se simte nesigur, vrea să-și aneantizeze opozanții. Dar, cum opozanții săi înseamnă întreaga Ucraină, rasul orașelor de pe fața pământului este tot ce i-a mai rămas de făcut invadatorului.

Să mergem pe logica lui: societatea rusă trebuie purificată, iar cei ce se dau cu Occidentul au devenit trădători naționali, dar cum Ucraina este totuna cu Rusia, Putin a început purificarea societății cu blocurile, școlile, grădinițele și azilurile de bătrâni de acolo, pe motiv fals și prost că acolo se adăpostesc scursurile și trădătorii.

O mizerie de propagandă care vrea să arunce praf în ochii celor ce văd crimele comise de armata rusă și să tencuiască ochii și mințile celor ce refuză să  vadă altceva decât întoxicarea de la televiziunile de stat.

Maica Rusie e bună de plată măcar cu ce are acum prin băncile occidentale

Ideea că de atâta bombardat Ucraina va fi împinsă într-un întunecat ev mediu și nu-și va mai reveni economic vreme de decenii nu e tocmai corectă.

Prima pentru că odată cu Ucraina se scufundă în nenorocirea asta economică și Rusia. A doua pentru că SUA și UE au destule parale ca să reconstruiască Ucraina.

În acest sens, banii băncilor și oligarhilor ruși înghețați prin state occidentale ar trebui păstrați ca să fie folosiți pentru reconstrucția Ucrainei, așa ar fi corect.

Și mai corect ar fi ca Rusia să plătească despăgubiri de război, dar asta nu cred că se va întâmpla decât dacă Putin va ajunge să fie judecat și condamnat de Tribunalul Penal Internațional.

Dacă nu se ajunge acolo, ar fi just ca sancțiunile să fie păstrate până ce pagubele produse maicii Rusii să fie la paritate cu prețul distrugerilor materiale provocate de nebunia ideologică a lui Putin în Ucraina.

La ceas aniversar de Crimeea înșirăm otova ce-am avut și ce-am pierdut

Orice țar are piticii, bufonii și poeții lui de curte. Putin îl are pe Guzmanov, individul care a cântat pe stadion mulțimii aflate în delir putinist versuri imperialiste gâdilătoare de orgoliu de șef de Kremlin. Auzi versuri, țara lui nu este doar Rusia, ci și Belarus, țările baltice, Ucraina, Crimeea și Moldova.

Au uitat bieții de zidul Berlinului, de țările Europei de Est, de Armenia și de stanurile Asiei Centrale.

Mătrăguna asta sovietică ambalată în zahăr brazilian nu poate păcăli niciun om cu capul pe umeri, este doar dulcea otravă cu care se drogheaază mințile împerialiste ruse.

Ce nu înțeleg eu este de ce lăutarul putincultist Guzmanov înșiră la adresele ruse și teritorii care nu mai sunt ale maicii Pravoslavnice. Dă prost să arăți la hartă pământuri care nu-ți mai aparțin, nu era nevoie de un astfel de inventar decât dacă Putin și cei prezenți pe stadion sunt masochiști.

Trebuia să fi inventat un cântec nou despre venirea Crimeii acasă la ceas aniversar, nici la asta nu i-a dus capul pe politruci.

Rachetele hipersonice din Ucraina și șoricioaica de-acasă

Putin se teme pentru viața lui, asta face parte din fibra dictatorului. E scris în fișa postului ca teama asta să-i macine mintea și sufletul. Mai ales că mai nou își face și opoziție dând cu generalii afară din armată și pedepsind FSB pentru neprofesionalism.

Uită sărmanul despot că sluga nu poate fi mai deșteaptă decât stăpânul.

Umblă vorba că nu Putin ar fi fost pe stadion, ci o hologramă, deși eu nu cred asta, nu de adunații à la Ponta-Dragnea se teme dumnealui.

Se teme de șoaptele oligarhilor, de tăcerea serviciilor secrete și de manifestanții cu pancarte albe pe care îi tot arestează fără spor. Cred că liniștea asta asurzitoare combinată cu incertitudinea zilei de mâine îi dă fiori de nesomn țarului.

Opozanți în interiorul camarilei sale plus manifestanți împotriva războiului, asta e combinația care râcâie tencuiala popularității și a legitimității sale.

Ce ciudățenie e și lumea asta dictatorială: să ai ditamai armata dotată cu bombe termobarice și rachete hipersonice împotmolită prin vecini și să te temi de șuriul sau de șoricioaica de-acasă.

Mai încet cu reclădirea imperiului rus pe scările din Ucraina

În ce privește reclădirea imperiului rus, chestiunea Belarus este rezolvată pe moment de Lukașenko. Dar chestiunea Ucraina înseamnă un os în gâtul lui Putin. Dacă țarul nu se va îneca cu osul ăsta, lucrul cel mai probabil, atunci biata și neutra Moldavie ar putea fi un fel ușor de digerat pe masa tiranului.

Dar deocamdată Putin are o armată debusolată care se răzbună nebună pe blocuri, iar Zelenski are patrioții ucraineni cu stingărele și cheful lor de patrie, de-aia s-a împotmolit deocamdată reclădirea imperiului rus pe scările demolate din Mariupol.

Balada lui Guzmanov pe turelă de tanc rus, la umbră de Bayraktar

Ca să mai crească moralul trupelor ruse, eu să fiu în locul lui Putin l-aș trimite pe Guzmanov ăsta să cânte pe un tanc din Ucraina, la umbră de Bayraktar.

Asta așa, ca să văd cum stă cu curajul imperial la fața locului, nu la botul microfonului. Că pe stadion, protejat de lunetiști și aplaudat de aplaudacii țarului, individul a părut a avea curaj, nu glumă, cât hermafrodita împreunare de petru și ecaterina cei mari la un loc...


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇