Vultur imperial fugind de dronele Bayraktar, dar cerând neutralitate la negocieri

Vultur imperial fugind de dronele Bayraktar, dar cerând neutralitate la negocieri

• Deși nu pare, cererile Rusiei privind neutralitatea Ucrainei și neapartenența sa viitoare la NATO sau UE dovedesc slăbiciunea țarului Putin. De la mama voastră de fasciști în trei zile fac praf Kievul, am ajuns la Rusia cere Ucrainei garanții că nu intră în NATO. O scădere de ton datorat probabil faptului că armata rusă a pierdut în 12 zile vreo patru sute de tancuri și cam 11.000 de soldați.

În două săptămâni, simbioza soldatului ucrainean cu dronele Bayraktar și rachetele Stinger a schimbat tonul imperialului țar. Care adoptă de o săptămână folosirea armei lașului și neputinciosului, anume bombardarea orașelor ucrainene, ca să se sperie civilii și să provoace un exod care să pună Europa pe butuci. Slabă și periculoasă tactică, de patru milioane de refugiați se sperie UE?

ADVERTISING

• Dacă UE nu se sperie de cifra asta a posibilului val de refugiați, românașii noștri, ca brazii tăiați de compania aia austriacă, au dat cu muci-n fasole pentru că unii dintre benzinarii noștri s-au gândit să facă și ei un ban curat dintr-o speculă murdară. Pentru că nimic nu e mai mizerabil ca specula făcută pe fricile provocate de război.

Domnule prim-ministru, lasă, tată, amenzile și dă o lege care să limiteze adaosul pus de şmecheri la prețul benzinei ca să-i facem să înțeleagă că negustoreala asta este nu numai rușinoasă, ci de neacceptat într-o țară care se vrea civilizată. Nu e vorba aici de plafonarea prețurilor, ci de controlul lor.

Dacă nemții acceptă un adaos de 25% pentru negustoria cu gaze, noi de ce n-am proceda la fel pentru specula cu benzină? Deși, după capul meu, ar trebui să le confiscăm jupuitorilor ăstora profitul mizerabil făcut ieri, iar acesta ar trebui donat ONG-urilor care au grijă de copiii ucraineni. Deși și accizele astea sunt o rușine guvernamentală crasă.

Cum dracu', Doamne, iartă-mă, a căzut rușinea asta pe țară taman când ne chinuiam și noi să demonstrăm lumii că suntem un popor de toată isprava, nu știu. Ce știu este că unii își iau de la gură ca să facă bine, iar alții fac rău, pentru că gura lor lacomă nu se mai satură de euroi, sătura-le-ar pământul să le sature de guri care mușcă mai mult decât au nevoie.

• Ministerul Apărării atenţionează cu privire la noi înştiinţări false legate de aşa-zise pregătiri pentru mobilizarea rezerviştilor. Adresele, emise în numele ministerului, au fost distribuite în Cluj-Napoca şi Braşov. MApN a sesizat autorităţile judiciare cu privire la aceste documente false.

Asta da acțiune, este aici vorba despre o structură care are acces la datele personale ale cetățenilor, e vorba de persoane care au putut falsifica ștampilele MApN. Acțiunea a fost elaborată, gândită minuțios, dar culmea, impactul ei a fost mai mic decât cel al sperieturii neaoșe a creșterii prețului la benzină alimentată de pompagiii noștri nesătui.

Cât despre ăia care au trimis documente false ca să se sperie populația, sper să fie găsiți și trimiși pe frontul ucrainean, să lupte lângă tancurile rușilor, pentru că acolo le este locul, sub cerul pe care zboară nu vulturul imperial, ci banalele drone Bayraktar.

Dacă te joci de-a războiul hibrid, ar trebui să ai parte de război adevărat, ca să-ți joci viața la ruleta rusească, nu să vegetezi la mititica. Așa ar fi cinstit.

Să bombardezi o maternitate este un act inuman, este o crimă de război. Dă-l dracului de fascism, ce, un copil de țâță a devenit fascist pentru că a supt laptele mamei sale?

Minciuna lui Lavrov, cum că fasciștii ucraineni se ascundeau acolo și atacau soldații ruși, e stupefiantă. Militarii ruși nu se chinuiau să intre în maternitate, ce naiba aveau ei de născut? Acolo doar cădeau rachete, ce naiba să atace fasciștii ăia de ucraineni, bombele rusești? Cum au devenit niște infanteriști ucraineni mai periculoși ca scutul de la Deveselu?

Renunț, la urma urmei, nu poți învinge absurdul narativului rus, pentru că el întoarce pe dos realitatea, are și el cumva consecvența lui. Narativul ăsta care trăiește în mințile mujicilor care au ghilotinat logica.

• Poftim alt exemplu de logică lavroviană care frizează absurdul: Noi nu am atacat Ucraina, a declarat Lavrov, apoi a continuat tirada precizând că Rusia a intervenit militar în Ucraina, pentru că nu au existat variante alternative.

Poftim logică, nu am atacat, dar am intervenit militar. Nu am atacat Ucraina, dar bombardăm spitale. Nu am atacat Ucraina, dar tancurile noastre mărșăluiesc spre Kiev. Nu am atacat Ucraina, dar soldații noștri trag în civilii aflați la ei în case. Mai e ceva de adăugat?

• Lavrov susține că Rusia va ieși din criză cu o viziune reîmprospătată asupra lumii și fără iluzii despre Occident.

Care va să zică tot ce a crezut până acum Putin despre Occident a fost o iluzie. Gura păcătosului adevăr grăiește.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇