Vultur cu mătrăgună-n plisc, ciugulind novociok dintr-o bombă termobarică

Vultur cu mătrăgună-n plisc, ciugulind novociok dintr-o bombă termobarică

• Lucru cel mai greu nu este să spui Doamne, iartă-mă!, ci Doamne, iartă-mă pentru că am greşit. Recunoaşterea greşelii este piatra de temelie a creştinismului, conştientizarea necesităţii iertării vine mai apoi.

Poate că patriarhul Kiril vorbeşte astfel Domnului: iartă-mă, Doamne, pentru că am gresit atunci când am crezut că Putin, dar dacă vorbeşte singur în biserică, atunci singur şi neauzit de Cel de sus rămâne. Pentru că altă piatră de temelie a creştinismului este să ceri iertare celui ce i-ai greşit mai întâi, şi abia apoi să te prezinţi cu ea Domnului pentru spălarea păcatului. O astfel de recunoaştere publică a patriarhului ar conta pentru poporul rus mai mult decât pentru greu încercatul popor ucrainean.

• După ce Putin s-a acoperit de zoaiele oprobiului cvasi-mondial, vine şi China să o facă pe mediatoarea. Am convingerea că iniţiativa Chinei face parte din procesul Nufărul cauzat de poziţia ambiguă a Guvernului de la Beijing faţă de cercetatul penal internaţional Putin la începutul invaziei Ucrainei.

Zicea cineva că Mark Zuckerberg umblă îmbrăcat ca un student pentru că fiind el cine este  nu-i pasă de ce se găvăreşte pe seama lui, pe când Putin trage la costume ca să vândă lumii imaginea unui individ prosper, civilizat şi curat la interior la fel ca la exterior.

ADVERTISING

Toţi dictatorii se îmbracă mişto ca să adoarmă mapamondul, nici China nu face altceva. Dă jos rubaşba pentru un costum Armani uitând că la vreme de răzbel nu haina îl face pe om, nici uniforma, ci doar dreptatea şi curajul.

Uite-l pe Zelenski în tricoul său kaki, numai a comandant de armată şi a preşedinte nu arată, dar inspiră încredere. Poate pentru că nu are obazul plin de steroizi ca dictatorul rus şi poate să zâmbească la vremi de răstrişte. Zelenski ăsta, cu zâmbetul asortat la tricou…

O negociere între un tricou kaki şi un costum Armani pe o bucată de mătase chinezească nu merge, bag samă că n-o să iasă nimic bun.

• Dai cu bombardeaua termobarică şi pentru că armata ta de puştani imberbi bate pasul pe loc, că n-are GPS şi motorină şi ca să sperii populaţia să nu mai arunce-n tancuri cu cocteilurile Molotov. Cât de disperat o fi Putin ca să comită această crimă de război?

Uite, asta ar putea să negocieze ruşii cu ucrainenii, să le-o zică de la obraz, bă Taras Bulba, dacă nu mai daţi cu molotoavele, nu mai dăm nici noi din bombe termobarice. M-aş prinde pe o sticlă de votcă finlandeză, că tot au renunţat ei la neutralitate, că ucrainenii ar zice ba.

• Cum se va termina războiul ăsta ruşii o simt, dar încă nu o conştientizează. Putin sapă cu sârg prin Ucraina mormântul visului imperial rus, dar mujicul său încă nu pricepe. Are nevoie de timp, d-aia e important ca ucrainenii să reziste cât mai mult cu putinţă. Armele trimise de ţările europene, de Canada sau de SUA asta zic: dragi ruşi, treziţi-vă din coşmarul Putin. Iar sancţiunile sunt aidoma unui ceas deşteptător sau unei draperii trasă brusc: prieteni, soarele nu mai vine de la răsărit şi nici de la Petru cel Mare. Ucraină, tu cimitir al imperiului rus, slavă ţie!

• În vremea asta ai noştri prin vămi, ca furnicuţele, ba cu una, ba cu alta, cu ce pot şi ei să ajute refugiaţii. Totuşi, băi federaţie română de tenis, d-aia ai luat-o pe Yamstreska de la Isaccea, să o duci la Lyon ca să o bată pe Ana Bogdan în trei ore de meci?

Tati, înţeleg eu cum e cu ajutorarea ucrainenilor, dar nici aşa, o scoţi pe a lor din răzbel ca să o bată pe a noastră. Păi dacă erau ruşii la butoane, Yamstreska era tot într-un buncăr la Odesa, iar Ana Bogdan, plină de steroizi, ca Putin, era în turul doi la Lyon. Ei, vezi de ce tavarăşcii iau medalii olimpice chinezeşti şi noi nu?

Iar în vremea asta, ai noştri tot prim vămi, ca furnicuţele. Ce se aude din off, că mulţumirile lui Zelenski fac cât un snop de medalii olimpice chinezeşti? Băi, frate, nu mai poţi de social media asta să iei altceva decât o medalie de AUR…

• M-au înfuriat zicerile unuia care se plângea că, dacă Ucraina ar fi în UE şi în NATO, viitorul ţării noastre ar fi întunecat pierzând noi poziţia asta strategică de ţară de margine a NATO. De străjer al Europei.

Păi nu e mai bine ca Cehia, domnule, în miezul Europei? Păi nu e mai bine pentru Moldova prinsă în jugul a două ţări NATO sau UE? Apoi, între noi fie vorba, ucrainenii au vocaţie de grăniceri ai Europei, pe când noi nu, noi abia ne târâim ciobotele administrative prin PNRR la vreme de pace.

• Domnul şef de CSAT, preşedintele Klaus Iohannis, a rezolvat problema apărării naţionale pe model Berlin, ăia au dublat bugetul apărării, noi, ca ţară de graniţă la marginea NATO, l-am mărit cu un sfert. La câţi soldaţi are armata noastră nu strică în plus vreo câteva sute, abia are cine căra combustibilul în Ucraina, că doar, măre Doamne, n-or face asta tot ONG-urile, moroşenii şi sucevenii.

• Alora dintre ai noştri care tot mai cred că americanii sunt draci, iar putiniştii îngeri cu chiloţi de tablă le recomand să doarmă pe o saltea într-o sală de sport neîncălzită o săptămână, nemâncaţi şi nespălaţi. Şi dacă nu trec testul, să repete isprava pe toată durata războiului din Ucraina.

• Cică ăia de la federaţia mondială de judo după ce că i-au retras/suspendat titlul de preşedinte de onoare lui Putin i-au luat şi centura neagră de 9 dan. Aia cu preşedinţia o înţeleg, Putin a invadat Ucraina, deci n-are onoare şi nu mai poate fi preşedinte de onoare la judo, să rămână cu titlul de preşedinte al Rusiei până i l-o lua şi pe ăla cineva. Dar cu centura de 9 dan? Tot de la onoare i se trage preşedintelui rus sau pentru că acordarea ei a fost o lingere de Putin pe ruble, nu un merit? Eu cred că a fost pe dolari, nu pe ruble, altfel federaţiei nu-i păsa de SWIFT…

• După câteva zile de bombardamente, am priceput şi eu ce înţelege numerologul şi ctitorul Putin prin ,,denazificare”. Nazismul este peste tot în Ucraina, mai ales în marile oraşe, el s-a împregnat perfid în pereţii blocurilor de locuinţe, ai spitalelor şi ai clădirilor adminsitrative. Chiar dacă Zelenski şi ai lui vor fi prinşi şi judecaţi/executaţi, zidurile vor rămâne, iar nazismul intrat în clandestinitate va acţiona ca o ameninţare la adresa poporului lui Putin.

De aceea, zidurile trebuiesc distruse, de aceea, bombele termobarice sunt necesare, de aceea, sunt bombardaţi civilii. Ticăloşii ăia de ucraineni au pitit nazismul şi d-aia au tăiat indicatoarele rutiere, ca să nu mai ştie soldatul rus pe unde sunt fasciştii şi să se simtă străin şi alienat. Pe deasupra şi încălzit cu cocteiluri Molotov.

Alo, domnu’ Putin, vezi dom’ne că iar te minte FSB-ul, nazismul ucrainean este ascuns în sol, în aer, cum poţi matale să ari toată Ucraina cu tancul, dacă n-ai suficiente plinuri de motorină. Dacă n-ai nici bombe termobarice destule …

Cât despre mintea omului de rând, cum poţi să goleşti patruzeci şi patru de milioane de capete de ucraineni când propaganda nu-i păcăleşte nici măcar pe toţi ruşii? Apropo de bancul cu Ceaşcă, dar cu novociok aţi încercat, domnu’ Putin?

• S-au pleoştit de tot aripile vulturului lui Petru cel Mare de când se hrăneşte cu coctailul făcut din mătrăgună şi novociok ciugulit de prin bombele termobarice. Degeaba îl tot îmbracă croitorii de la Kremlin cu penaj Armani ori cu mătase chinezească, totuna.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 8-a zi de război în Ucraina


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇