Vultur imperial căutând prin Belarus ieşirea la mare

Vultur imperial căutând prin Belarus ieşirea la mare

• După ce şeful armatei din Belarus a demisionat pe motiv că soldaţii lui n-au chef de luptă mobilizator în ce priveşte Ucraina, ţarul Putin i-a promis lui Lukaşenko ieşire la mare.

La Marea Neagră nu, că acolo e aglomeraţie de nave de război ruse, iar construcţia unui canal pe Don până la Odesa n-are loc în bugetul rus de atâtea sancţiuni.

La Marea Egee nu, că acolo nici Putin n-are şi nu va avea vreodată ieşire de atâţea erdogani şi bairaktare. Singura variantă este Marea Baltică, acolo e o scăpare, enclava Kaliningrad. Ghinionul dracului e că tot acolo e şi Lituania, deci NATO, dar la nevoie nu se împiedică ţarul de asemenea amănunte. Dacă fără virgulă Kaliningrad vrea să se unească cu Belarus, Duma va aproba proiectul.

ADVERTISING

Duma va aproba orice proiect prin care o proprietate oarecare rusă de oriunde se poate uni cu Rusia. Numai din China nu, deşi chinezii ară şi plantează cereale prin taigaua rusească ca la ei acasă.

• Culoare umanitare spre est, spre Rusia şi Belarus, haraşo mişto! N-a mers propaganda asta cu cei din Dombas duşi cu autocarele în Rusia înainte de invazie, cum să meargă cu cetăţenii din Harkov sau Mariupol? Bietul ţar, vrea şi el coridoare umanitare, ce, numai Romania şi Polonia să aibă parte de ele şi el nu? Uite de asta e flancul estic neprietenos, că merg acolo fascistele de ucrainene cu copii iar în Rusia ajung coşciuge cu câte 58.000 de euroi de cap de soldat sacrificat pe altarul ,,luptei împotriva fascismului”.

• Zice-se că majoritatea ruşilor îl sprijină pe Putin. In ţara chiorilor orbul a ajuns şef… Bieţii, nici busola nu o mai pot citi, nu înţeleg că vestul de la care vine răul nu este Ucraina, ci Kremlinul. Steaua polară a fost acoperită de norii propagandei, are a orbecăi prin întuneric bietul popor rus. Noroc cu sancţiunile, poate că foamea îi va determina pe mulţi să-şi facă operaţie de cataractă. Foamea şi coşciugele de 58.000 de euro, că biata rublă…

• Ce este un neamţ? Un neamț este un meseriaş. Dar doi nemţi? Doi nemţi sunt o fabrică. Aşa suna pe vremea lui Ceaşcă bancul admirativ la adresa germanilor.

Ce a fost până mai ieri Germania? Prima putere economică a Europei a cărei întâietate a fost falsă pentru că a fost clădită pe preţul mic al gazelor ruseşti. La fel de falsă ca dopajul pentru sportivi. Intâietate alimentată şi de propaganda unui partid verde ca cel al Annalenei Baerbock care dărâmă centrale atomoelectrice pentru gazul lui Putin. D-aia a ajuns dumneaei ministru de externe?

Ce este acum Germania? O ţară captivă în care 60% din cetăţeni vor să renunţe la gazele ruseşti. Ce va fi Germania? O ţară în care politicienii nu vor renunţa la gazele ruseşti. Haraşo mişto!

• Rusia recrutează mercenari sirieni şi-i plăteşte cu 300 de euroi ca să ,,facă pază” în Ucraina. Nu e clar dacă în caz de deces rudele vor primi tot 56.000 de euro de cap de mercenar, dar cred că nu vor vedea o leţcaie, dacă sângeroşii lui Kadîrov au fost trimişi la Allah doar cu obişnuitul ort pe piept.

• Cenzura rusă a luat-o razna. Să dai cu vopsea pe gheaţă ca să acoperi un ,,nu războiului” mi se pare un gest de un ridicol extrem. Eroul nostru naţional, Bulă, ar fi continuat să scrie ,,dus de America cu Rusia”, dar pe el îl duce mintea pe când pe autorităţile ruse nu.

Aşa sunt de speriate autorităţile - nu de manifestanţi ci de superiori - că ar fi in stare să dezgheţe şi patinoarele. Ar urma să confişte pânzeturile galbene, să vopsească toţi trandafirii în alb-albastru şi să jumoale penele papagalilor de prin colivii. Doar cu curcubeul ar putea avea probleme şi poate cu galbenul de toamnă al foioaselor oglindit în apele străvezii de albastre al nordului. Sper să nu le treacă prin tigvă să taie pentru asta stejarii sau să vopsească apa în maro, ca să se sufoce bieţii peşti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇