McDonald's anunță că închiderea restaurantelor din Rusia costă 50 de milioane de dolari pe lună, dar merită banii

McDonald's anunță că închiderea restaurantelor din Rusia costă 50 de milioane de dolari pe lună, dar merită banii

McDonald’s Corp a anunţat miercuri că închiderea temporară a celor 847 de restaurante din Rusia va costa compania aproximativ 50 de milioane de dolari pe lună.

Compania cu sediul în Chicago informase marţi că va închide temporar toate restaurantele sale din Rusia şi va suspenda toate operaţiunile în această ţară.

„Situaţia este extraordinar de dificilă pentru un brand global ca al nostru şi sunt numeroase aspecte de luat în considerare. În acelaşi timp, respectarea valorilor noastre înseamnă că nu putem ignora suferinţa umană inutilă care are loc în Ucraina”, a afirmat directorul general McDonald’s, Chris Kempczinski.

Grupul are 62.000 de angajaţi în Rusia, pe care îi va plăti în continuare. Rusia reprezintă 9% din cifra de afaceri şi 3% din profitul operaţional al McDonald’s.

Şi lanţul de pizzerii Papa John’s International Inc a apreciat că în final ar putea fi nevoit să absoarbă costuri de 15,2 milioane de dolari pentru creanţe asociate cu francizatul său principal din Rusia, care gestionează toate cele 188 de restaurante de acolo. Redevenţele de la francizat au reprezentat mai puţin de 1% din veniturile totale ale Papa Johns în 2021, a informat compania americană.

Şi Starbucks a anunţat marţi că toate cele 130 de cafenele din Rusia care îi poartă numele se vor închide şi că va înceta să îşi livreze produsele în această ţară.

Yum Brands Inc, firma mamă a KFC, a întrerupt investiţiile în Rusia, o piaţă cheie care a ajutat brandul să înregistreze în 2021 o dezvoltare record.

Yum, care are cel puţin 1.000 locaţii KFC şi 50 locaţii Pizza Hut în Rusia, aproape toate francize independente, a informat pe site-ul său că „a suspendat toate investiţiile şi dezvoltarea de restaurante în Rusia, în timp ce continuă să evalueze opţiuni suplimentare”.

Tot mai multe companii se retrag din Rusia din cauza sancţiunilor şi a indignării faţă de invadarea Ucrainei de către Moscova.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇