Cozi uriașe după ce McDonald's a anunțat că închide toate cele 850 de restaurante din Rusia. Și Coca Cola și Starbucks pleacă (Foto)

Cozi uriașe după ce McDonald's a anunțat că închide toate cele 850 de restaurante din Rusia. Și Coca Cola și Starbucks pleacă (Foto)

McDonald’s a anunțat că va închide temporar toate restaurantele și va întrerupe toate operațiunile din Rusia.

Lanțul de fast-food este extrem de popular în Rusia, cu aproximativ 850 de restaurante și 62.000 de angajați. Compania a anunțat că va continua să își plătească angajații.

Război în Ucraina. Ziua 14

La scurt timp după anunț, la restaurante s-au format cozi uriașe.

McDonald's s-a confruntat cu critici din ce în ce mai mari pentru că nu a urmat multe alte mărci de alimente și băuturi, retrăgându-se din țară imediat după invazia din Ucraina.

ADVERTISING

Într-o declarație, directorul general Chris Kempczinski afirmă că acest conflict "a provocat suferințe de nedescris unor oameni nevinovați" și că se "alătură lumii în a condamna agresiunea și violența și a ne ruga pentru pace".

Vizată, de asemenea, de mai multe zile de critici și presiuni, și Coca Cola a anunțat că suspendă operațiunile comerciale cu Rusia. La câteva minute, şi PepsiCo şi-a suspendat vânzările, inclusiv de 7up şi Mirinda. Dar va continua să vândă produse esenţiale zilnice, cum ar fi laptele pentru bebeluşi.

ADVERTISING

Și Starbucks a anunțat, marți seară, că își suspendă operațiunile în Rusia și își închide cele 130 de cafenele.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇