TikTok, PayPal și Microsoft nu mai merg în Rusia

TikTok, PayPal și Microsoft nu mai merg în Rusia

TikTok și-a suspendat parțial serviciile din Federația Rusă. Cei 36 de milioane de utilizatori din Rusia nu mai pot încărca clipuri și nu mai pot transmite în direct pe rețea.

Anunțul a fost făcut ieri și măsura e prezentată ca o reacție la o nouă lege adoptată la Moscova, care prevede până la 15 ani de închisoare pentru „răspândirea de știri false”, arată BBC.

Cei mai de succes creatori de conținut pe TikTok din Rusia erau urmăriți fiecare de alte câteva zeci de milioane de fani din întreaga lume, rețeaua având în total un miliard de utilizatori la nivel global.

ADVERTISING

Și PayPal a anunțat în weekend că blochează serviciile din Rusia, dar pentru o perioadă de timp va permite totuși retragerile de bani.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, Microsoft a anunțat că suspendă vânzările de produse și servicii în Rusia, la fel ca Apple și alte mari companii occidentale, din cauza războiului declanșat de Putin împotriva Ucrainei.

Facebook, Instagram, Twitter și YouTube sunt și ele blocate în Rusia, de data aceasta de către regimul de la Moscova, pentru a le tăia rușilor accesul la informații despre războiul din Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇