Apple a suspendat vânzarea produselor sale în Rusia

Apple a suspendat vânzarea produselor sale în Rusia

Apple şi-a suspendat vânzarea tuturor produselor sale în Rusia, urmând numeroase companii care au optat să se distanţeze de Moscova.

Producătorul de telefoane iPhone, computere Mac şi tablete iPad a explicat într-un mesaj transmis AFP că a oprit exporturile în Rusia săptămâna trecută.

De asemenea, a limitat anumite servicii, precum soluţia de plată Apple Pay şi a eliminat aplicaţiile media de stat ruseşti RT şi Sputnik din magazinul său online AppStore.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 7-a zi de război în Ucraina

Apple a dezactivat şi funcţia permiţând raportarea în direct a incidentelor pe Apple Maps din Ucraina, "ca măsură de siguranţă şi de precauţie pentru cetăţenii ucraineni".

ADVERTISING

"Vom continua să evaluăm situaţia şi suntem în comunicare cu guvernele relevante afectate de măsurile pe care le luăm", a indicat Apple, în mesajul său.

Guvernul ucrainean, care a lansat apeluri de ajutor peste tot, a interpelat în mod specific Apple şi pe şeful său, Tim Cook.

Într-o scrisoare postată vineri pe Twitter, ministrul ucrainean al Digitalizării, Mihailo Fedorov, a scris: "Vă rog (…) încetaţi furnizarea de servicii şi produse Apple Federaţiei Ruse, inclusiv blocarea accesului la Apple Store!".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Sunt sigur că o astfel de măsură va încuraja populaţia tânără şi activă a Rusiei să facă să înceteze" agresiunea militară, a adăugat el.

După anunţul Apple de marţi, ministrul ucrainean l-a îndemnat pe Tim Cook "să termine treaba şi să blocheze accesul la AppStore în Rusia".

Prin suspendarea vânzărilor, Apple urmează exemplul altor companii care au ales să se retragă din Rusia, aflată sub sancţiuni economice severe de săptămâna trecută.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇