Marea Britanie impune sancțiuni dure împotriva Rusiei, extinse și la Belarus (Video)

Marea Britanie impune sancțiuni dure împotriva Rusiei, extinse și la Belarus (Video)

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat noi sancțiuni, extrem de dure, împotriva Rusiei, dar și extinderea lor asupra Belarusului, țară care a facilitat invazia în Ucraina. Johnson a afirmat că ucrainenii „se apără feroce” în faţa invaziei ruse, numindu-l pe Vladimir Putin un „agresor plin de sânge”.

Astfel, toate marile bănci ruseşti vor avea activele îngheţate şi vor fi excluse din sistemul financiar britanic, a spus Boris Johnson.

Premierul britnic a anunţat inclusiv îngheţarea totală şi imediată a activelor băncii VTB. Acest lucru îi va împiedica să acceseze lire sterline. 

ADVERTISING

Urmărește LIVE evoluția evenimentelor din Ucraina.

De asemenea, prim-ministrul promite că săptămâna viitoare va fi elaborată o legislaţie care să interzică companiilor ruseşti să obţină finanţare pe pieţele din Marea Britanie. Legislaţia va împiedica marile companii ruseşti şi statul să strângă finanţare sau să împrumute bani pe pieţele din Marea Britanie.

Îngheţarea activelor va fi aplicată pentru 100 de persoane sau entităţi noi.

Companiei aeriene Aeroflot i se va interzice aterizarea în Marea Britanie.

ADVERTISING

Va exista o suspendare a licenţelor de export cu dublă utilizare pentru a acoperi lucrurile care pot fi utilizate în scopuri militare.

În câteva zile, Marea Britanie va opri exporturile produselor de înaltă tehnologie şi echipamente de rafinare a petrolului.

Va exista o limită a depozitelor pe care ruşii le pot face în conturile bancare din Marea Britanie.

Marea Britanie intenţionează să „colaboreze cu aliaţii” pentru a opri plăţile Swift, dar acest aspect „este o provocare”, a recunoscut Boris Johnson.

ADVERTISING

Sancţiuni financiare similare vor fi extinse şi în cazul Belarusului pentru rolul său în atacul asupra Ucrainei.

Declarațiile au fost făcute în Parlamentul de la Londra, după Summit-ul liderilor G7, care l-au condamnat la unison pe Putin: S-a plasat de partea greşită a istoriei.

WATCH LIVE: An update to the House of Commons on the Russian invasion of Ukraine.

WATCH LIVE: An update to the House of Commons on the Russian invasion of Ukraine.#Ukraine

Publicată de Boris Johnson pe Joi, 24 februarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇