Rușii au capturat centrala nucleară de la Cernobîl. Zelenski: Este o declarație de război împotriva întregii Europe

Rușii au capturat centrala nucleară de la Cernobîl. Zelenski: Este o declarație de război împotriva întregii Europe

Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de forţele ruse, a declarat joi Mihailo Podoliak, consilier al oficiului prezidenţial al Ucrainei.

„Este imposibil să spunem dacă centrala nucleară de la Cernobîl este sigură după un atac complet lipsit de sens din partea ruşilor”, a spus el. „Aceasta este una dintre cele mai serioase ameninţări din Europa de astăzi”, a adăugat el, citat de Reuters.

Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunță pe Twitter că forțele ruse încearcă să ocupe centrala nucleară de la Cernobîl.

ADVERTISING

„Forțele de ocupație ruse încearcă să pună mâna pe Cernobîl_NPP. Apărătorii noștri își dau viața pentru ca tragedia din 1986 să nu se mai repete”, a scris Zelenski, care adăuga că l-a anunțat pe premierul suedez de acest lucru.

„Aceasta este o declarație de război împotriva întregii Europe”, încheie președintele ucrainean.

Urmărește LIVE evoluția evenimentelor din Ucraina.

Despre această luptă a scris și Ministerul de Externe, care a avertizat că am putea risca un nou dezastru ecologic.

”În 1986 lumea a văzut cel mai mare dezastru tehnologic la Cernobîl. Dacă Rusia continuă războiul, Cernobîlul se poate repeta în 2022”, e mesajul ministerului pe Twitter.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Explozia nucleară de la Cernobîl a fost un accident major, produs la 26 aprilie 1986. După explozie contaminarea a afectat o regiune importantă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇