SUA compară atacurile rușilor din Ucraina cu bombardarea Londrei de către Hitler

SUA compară atacurile rușilor din Ucraina cu bombardarea Londrei de către Hitler

Secretarul de stat american Antony Blinken a comparat, miercuri, atacurile aeriene ale Rusiei asupra orașelor din Ucraina cu bombardarea Londrei și a altor orașe britanice din cel de-Al Doilea Război Mondial de către Germania nazistă.

„Cred că unul dintre motivele pentru care asistăm la o asemenea revărsare de sprijin din partea poporului britanic este pentru că au trecut prin ceva asemănător, Blitz-ul îngrozitor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care a provocat suferințe colosale oamenilor din țară, ucigând peste 60.000 de civili britanici, rănind încă 86.000”, a spus Blinken, stând alături de secretarul de externe al Marii Britanii, Liz Truss, la departamentul de stat din Washington, arată The Guardian.

ADVERTISING

E imposibil să vezi imaginile oamenilor care caută refugiu în metroul din Kiev în 2022 și să nu te gândești la cei care s-au adăpostit în metroul londonez în 1942”, a mai spus secretarul de stat al SUA.

„Grija, determinarea plină de compasiune de care Marea Britanie a dat dovadă cu opt decenii în urmă, care a inspirat lumea, este exact ceea ce vedem astăzi în oamenii Ucrainei și de aceea trebuie să fim alături de ei”, a mai declarat el.

Reacția vine chiar în ziua în care bombardamentele rușilor în Ucraina au pus la pământ un spital de copii și o maternitate din Mariupol.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Autoritățile din Ucraina au anunțat, înainte de ultimele atacuri, că până acum au fost bombardate de către ruși peste 1.500 de imobile rezidențiale și 34 de spitale. Bilanțul a crescut cu siguranță miercuri, în ciuda armistițiului negociat pentru evacuarea civililor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇