Mariupol, oraș sub asediu, lăsat fără apă și căldură. O fetiță de 6 ani a murit de sete, sub dărâmături, după ce mama sa fusese ucisă de bombe (Foto & Video)

Mariupol, oraș sub asediu, lăsat fără apă și căldură. O fetiță de 6 ani a murit de sete, sub dărâmături, după ce mama sa fusese ucisă de bombe (Foto & Video)

Primarul din Mariupol Vadim Boichenko, a prezentat povestea Taniei, o fetiță de doar 6 ani, a fost găsită sub dărâmăturile clădirilor bombardate de ruși.

El spune că fetița a murit din cauza dezhidratării.

”Mama sa a fost ucisă. Nu știm de cât timp stătea acolo fetița. Nu pot să-mi imaginez câtă suferință a trebuit să îndure. În ultimele clipe ale sale a fost ingură, slăbită, însetată, înspăimântată”, a spus primarul, citat de BBC.

Anterior, într-un discurs susținut azi, și președintele Volodimir Zelenski vorbise de moartea tragică a Taniei, ”una din multele tragedii din Mariupol, orașul bombardat continuu în ultimele 8 zile”.

ADVERTISING

Boichenko a prezentat situația din oraș.

”Invadatorii ruși au lăsat, în mod cinic, jumătate de milion de oameni fără apă, fără lumină, căldură sau comunicații. Toate punctele de acces în oraș sunt blocate. Orice încercare de a fi trimise ajutoare umanitare, mâncare și medicamente, oamenilor din oraș a fost oprită de armata rusă”, a explicat edilul.

El a făcut un apel către Occident, să închidă cerul Ucrainei pentru ruși: ”Tania noastră nu va fi adusă înapoi, dar vom salva viețile altor mii de copii ucraineni”.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 13-a zi de război

Tania nu este singurul copil care a murit în Mariupol. Zilele trecute au apărut și imagini cu doi părinți care alergau în spital după ce fiul lor fusese rănit în bombardamentele rușilor. Din păcate, medicii nu l-au putut salva.

De la începutul invaziei, ONU spune că au fost uciși sute de civili, inclusiv zeci de copii. ONU atrage atenția că sunt doar cifrele pe care le-a putut verifica, așteptându-se ca cele reale să fie mult mai mari. Autoritățile ucrainene vorbeau de săptămâna trecută de un bilanț de peste 2.000 de civili morți.

‘Nothing left’: Mariupol residents describe horror in blockaded city • FRANCE 24 English

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇