Zelenski insistă ca NATO să instituie o zonă de interdicție aeriană în Ucraina: Dacă soldații SUA ar vedea rachete care atacă o universitate, le-ar doborî

Zelenski insistă ca NATO să instituie o zonă de interdicție aeriană în Ucraina: Dacă soldații SUA ar vedea rachete care atacă o universitate, le-ar doborî

Președintele Volodimir Zelenski insistă că NATO ar trebui să instituie o zonă de interdicție aeriană în Ucraina, pentru ca rușii să nu îi mai bombardeze.

Într-un interviu acordat ABC News, Zelenski a declarat că a avut o nouă discuție cu președintele SUA, Joe Biden, căruia i-a spus că cel mai important lucru în acest moment pentru Ucraina este securitatea aeriană.

”I-am spus că pentru noi cel mai important lucru acum este securitatea aeriană. Nu trebuie ca Rusia să fie activă deasupra Ucrainei, pentru că ne bombardează, aruncă cu rachete, trimite elicoptere, avioane de luptă.

ADVERTISING

Noi nu putem face nimic, pentru că noi nu deținem controlul asupra spațiului aerian”, a spus președintele.

Zelenski a fost întrebat dacă a înțeles, totuși, că NATO a luat această decizie pentru că ar fi fost periculos ca trupele alianței să doboare avioane ruseşti, din cauză că războiul s-ar fi extins.

Însă președintele ucrainean a spus că nu a cerut doborârea avioanelor, ci a rachetelor care lovesc clădiri, universități și spitale.

”Rachetele, ieri de exemplu, au lovit o universitate în Harkov, iar o alta a lovit o clinică de copii în Kiev. Credeți că ne întrebăm dacă să le doborâm sau nu? Cred că nu există niciun alt răspuns. Da, ele trebuie doborâte pentru că noi trebuie să salvăm vieți.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sunt sigur ca americanii care ar vedea rachete care se îndreaptă către o universitate, unde sunt mulți studenți, le-ar doborî imediat”, a precizat Zelenski.

Întrebat dacă Vladimir Putin atacă civili în mod deliberat, Zelenski a spus: ”Ce îmi pasă mie? Rezultatul este același. Oamenii mor. Sunt bombardate școli, spitale, blocuri, centrale nucleare. În fiecare minut, fiecare oră, fiecare zi, acest lucru se întâmplă. Oamenii mor”.

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 13-a zi de război


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇