Zelenski spune resemnat că s-a lămurit cu privire la NATO. E dispus la un dialog cu Rusia despre Crimeea, Doneţk și Lugansk

Zelenski spune resemnat că s-a lămurit cu privire la NATO. E dispus la un dialog cu Rusia despre Crimeea, Doneţk și Lugansk

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pare resemnat în ceea ce privește aderarea țării sale la NATO, după ce a văzut că alianța nu este pregătită să accepte Ucraina.

Mai mult, spune el, NATO se teme de o confruntare cu Rusia.

„Cu privire la NATO, m-am resemnat de ceva timp în urmă, după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianța este speriată de controverse, de o confruntare cu Federația Rusă.

Nu am vrut niciodată să fim o țară care primește ceva în genunchi. Nu, nu vom fi acea țară și nu vreau să fiu acel președinte”, a declarat Zelenski, într-un interviu video la ABC News.

ADVERTISING

El a fost întrebat și despre solicitarea Kremlinului de a recunoaște Crimeea ca parte a Rusiei și regiunile separatiste Donețk și Lugansk ca republici independente.

Zelenski spune că este pregătit pentru un dialog, se poate găsi un comprimis, dar nu acceptă un ultimatum de la Vladimir Putin, ci îl cheamă să vorbească despre asta.

„Suntem pregătiți pentru dialog, nu pentru capitulare. Pentru că nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales. Cred că aceste probleme pot fi discutate și putem găsi un compromis cu privire la modul în care aceste teritorii vor continua să trăiască.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru mine este mai important cum vor trăi oamenii din acele teritorii.

Dar din partea Kremlinului acesta este un alt ultimatum și noi nu suntem pregătiți pentru ultimatumuri”, a mai afirmat Zelenski.

Președintele a ținut să declare, din nou, că atât Vladimir Putin, cât și soldații ruși care au ucis ucraineni sunt niște criminali.

Zelenski spune că rușii continuă să bombardeze toate orașele, să distrugă clădiri rezidențiale, școli, spitale pentru copii.

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 13-a zi de război

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇