Mesaj la mitingul de la Moscova al lui Vladimir Putin: „Ucraina și Crimeea, Belarus și Moldova, asta este țara mea”

Mesaj la mitingul de la Moscova al lui Vladimir Putin: „Ucraina și Crimeea, Belarus și Moldova, asta este țara mea”
Foto: captură video

Imagini de la spectacolul organizat vineri, la Moscova, pentru a sărbători 8 ani de la anexarea Crimeii, arată cum un cunoscut interpret rus cântă – în uralele publicului – despre „țara lui” ca fiind formată inclusiv din Ucraina, Crimeea, Belarus, Moldova, statele Baltice.

Oleg Mihailovici Gazmanov este un cântăreț și poet rus specializat în cântece patriotice.

În iulie 2014, lui Gazmanov i s-a interzis intrarea în Letonia, deoarece s-a considerat că „prin cuvinte și acțiuni, a contribuit la subminarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. În 2015, Ucraina l-a adăugat pe o listă de figuri care reprezintă o amenințare pentru securitatea națională. În august 2016, guvernul lituanian i-a refuzat și intrarea în Lituania pe aeroportul din Vilnius.

ADVERTISING

Vineri, Gazmanov a cântat la mitingul de la Moscova al lui Vladimir Putin, unde s-au celebrat 8 ani de la anexarea Crimeii.

Zeci de mii de ruși (peste 200.000 conform unor estimări ale autorităților de la Moscova), au venit pe stadionul Lujniki din Moscova pentru a scanda mesaje pro-Putin și pentru a cânta cântece patriotice, pe fundalul drapelelor naționale fluturate cu sârg, relatează Sky News.

Cei care au urmărit concertul au remarcat că Gazmanov a cântat melodia „Născut în URSS”, în care se spune: „Ucraina și Crimeea, Belarus și Moldova – Kazahstan, Caucaz și statele Baltice, aceasta este țara mea!”.

ADVERTISING

Mesajul transmis în fața zecilor, poate chiar sutelor de mii de susținători ai lui Putin și al războiului din Ucraina a îngrijorat, mai ales în contextul în care mulți analiști, politicieni și lideri ai lumii consideră că următoarea țintă a lui Vladimir Putin după Ucraina, dacă nu va fi oprit, ar putea fi Republica Moldova.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇