Laptopurile Apple ar putea încărca wireless iPhone-urile

Laptopurile Apple ar putea încărca wireless iPhone-urile

Una dintre ideile de viitor ale inginerilor Apple prevede încărcarea wireless a iPhone-urilor şi a altor gadgeturi ale companiei direct de la Macbook-uri.

Apple a înregistrat un brevet care, dacă se va concretiza, va aduce o funcţionalitate foarte utilă celor ancoraţi adânc în ecosistemul de produse ale companiei americane şi îi va scuti pe aceştia de mai multe fire, prize sau prelungitoare electrice.

Brevetul descrie o viitoare funcţie de încărcare inversă a laptopurilor Apple, care, alimentate ele însele de la priză, vor putea încărca fără fire smartphone-urile sau ceasurile inteligente ale companiei.

ADVERTISING

Una dintre ilustraţiile care însoţesc brevetul arată cum va funcţiona în practică această funcţie - pur şi simplu telefonul sau ceasul vor fi puse pe palmrest, în stânga ori în dreapta touchpad-ului, pentru a se încărca wireless de la laptop.

Apple va avea nevoie să modifice laptopurile

Avantajul acestei abordări este cât se poate de clar. Utilizatorul are nevoie să încarce de la priză doar laptopul, iar acesta va realiza alimentarea gadgeturilor de dimensiuni mai mici.

Sunt eliminate din peisaj, astfel, cel puţin două fire şi nevoia de alte două prize.

ADVERTISING

Pentru a transforma această idee în realitate, Apple va avea nevoie să aducă anumite modificări laptopurilor sale. Cel mai important, va trebui să înlocuiască aluminiul de acum cu sticlă sau plastic, pentru a face posibilă încărcarea wireless.

Trebuie ţinut cont şi de faptul că nu orice brevet se concretizează, uneori companiile renunţând la ideile expuse în acestea.

ADVERTISING

Şi dacă va deveni realitate, nu se ştie câţi ani vor trece până va ajunge pe piaţă primul Macbook cu încărcare wireless pentru alte device-uri.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇