Cele mai tari smartphone-uri lansate în 2020 (Galerie video)

Cele mai tari smartphone-uri lansate în 2020 (Galerie video)

Să-ți cumperi un telefon în acest moment poate fi o sarcină grea. Sunt atâtea opțiuni, tehnologia a evoluat mult, iar fiecare producător ne promite că opțiunea sa e cea mai bună.

Mai ales având în vedere ca smartphone-ul este cel mai important gadget din viața noastră, pe care îl vom folosi ceva vreme.

Așadar, care sunt cele mai tari smartphone-uri lansate în 2020? 

The Verge a făcut un clasament.

1. IPHONE 12 - cel mai tare smartphone al anului 2020

Apple a lansat în 2020 o serie de telefoane care satisfac nevoile mai multor categorii de utilizatori. Însă dintre cele patru iPhone-uri 12 care au ajuns în magazine anul trecut, varianta „clasică” este cea care se remarcă.

Iar potrivit sursei citate e chiar cea mai bună investiție pe care o poți face dacă vrei un smartphone nou. Pentru un preț care pornește de la 4.490 de lei, are un design foarte similar cu iPhone 12 Pro, fratele mai mare și cu câteva sute de lei mai scump.

De asemenea, cele două au același sistem de reîncărcare wireless, același procesor, același sistem de recunoaștere facială Face ID, aceeași conectivitate 5G, aceeași cameră frontală și două din trei camere care compun sistemul foto-video principal.

ADVERTISING

Dimensiunea ecranului și durata mai mult decât decentă a bateriei sunt alte atuuri ale dispozitivului. Mai mult, are destule funcții high-tech care ar încânta orice utilizator obișnuit.

LIVE - iPhone 12 & 12 Pro UNBOXING și Prim Contact

2. SAMSUNG GALAXY S20 / S20 PLUS - cele mai tari smartphone-uri cu Android

Dacă iPhone-ul nu e pe placul tău (sau nu ți-l permiți) și îți dorești un telefon cu Android, atunci cele mai bune opțiuni sunt Galaxy S20 și Galaxy S20 Plus. Lansate în prima parte a anului, ele îmbină performanța cu designul de calitate și funcții utile.

iPhone 12 vs. Samsung Galaxy S20: Care e mai tare?

Cele două modele au un procesor puternic și o durată a bateriei mai bună decât a iPhone-ului. Unul dintre marile puncte forte este ecranul care suportă o rată de refresh de 120 Hz, dublu față de majoritatea.

Asta înseamnă că display-ul e ultrarapid atunci când dai scroll, te joci sau urmărești animații ori videoclipuri. Gama S20 are conectivitate 5G și reîncărcare wireless.

Ambele modele au un sistem foto-video principal format din două camere, care nu vor dezamăgi utilizatorul obișnuit. Dacă însă ești un pasionat avid de fotografie, atunci mai înțelept ar fi să te reorientezi (eventual, către iPhone 12 sau iPhone 12 Pro). 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Într-adevăr, Samsung are și un vârf de gamă mai scump și mai performant: S20 Ultra. Doar că sursa citată susține că acest telefon „dă bine” mai degrabă pe hârtie; în realitate, nu este la fel de fiabil ca frații săi mai mici. Așa că nu-și merită banii. 

Practic, având în vedere că sunt similare, ca să decizi între S20 și S20 Plus, trebuie doar să te hotărăști la dimensiunea ecranului și la preț. Primul are un display de 6,2 inch și costă începând de la 3.699 de lei, iar celălalt are un display de 6,7 inch și e cu 300 de lei mai mult.

Galaxy S20 Impressions: New Year, New Samsung!

3. SAMSUNG GALAXY S20 FE - cel mai tare smartphone din gama midrange 

Galaxy S20 FE de la Samsung este cel mai bun telefon din gama midrange (între 1.500 și 3.000 de lei). Sursa citată menționează că își merită acest titlu pentru că nu îți oferă senzația că ai avea în mână un dispozitiv ieftin. Ba din contră. Are un design și funcții premium. 

Întocmai ca frații săi mai scumpi, are un display capabil de o rată de refresh de 120 Hz, un procesor puternic și un sistem de camere foto excelent pentru prețul de 2.900 de lei. Cele mai notabile diferențe se regăsesc la materialele folosite: plastic în loc de sticlă și mai puțină protecție pentru ecran. 

ADVERTISING
Galaxy S20 FE - Prim Contact

4. IPHONE 12 MINI - cel mai tare smartphone cu ecran mic

Există un singur motiv care te va face să cumperi un iPhone 12 mini - dacă vrei un telefon care e ușor de folosit, mic și simplu de manevrat cu o singură mână. În ciuda dimensiunilor reduse (display-ul are o diagonală de 5,4 inch), nu face rabat de la calitatea materialelor, puterea procesorului și calitatea fotografiilor. Iar prețul e pe măsura gadget-urilor de la Apple: 3.900 de lei.

iPhone 12 Mini Review: Tiny Tradeoffs!

5. SAMSUNG GALAXY NOTE 20 ULTRA - cel mai tare smartphone când vine vorba de durata bateriei

În cazul în care cauți un smartphone de ultimă generație, care să fie campion la durata bateriei, atunci ar fi cazul să te orientezi către Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Cu un acumulator generos, de 4.500 mAh, își alimentează display-ul uriaș de 6,9 inch destul de mult timp. Da, sunt și alte telefoane pe piață cu o astfel de baterie, însă sursa citată susține că, dintre acestea, e singurul care are și cele mai noi și performante funcții de la ora actuală.

I'm Switching to the Galaxy Note 20 Ultra...

6. IPHONE 12 PRO MAX - cel mai tare smartphone pentru foto&video

iPhone 12 Pro Max are cel mai bun sistem de camere foto-video. Cei trei senzori (wide, ultrawide și telephoto) se combină cu capacitatea de procesare a imaginilor de la Apple pentru a face fotografii excelente, inclusiv în condiții de luminozitate redusă. 

Cea mai importantă diferență între iPhone 12 Pro Max și celelalte modele din gama lansată de Apple anul trecut are legătură chiar cu sistemul foto-video, care captează mai multă lumină și produce imagini foarte calitative - și, în fapt, acesta este atuul față de toate celelalte telefoane de pe piață.

Dacă partea de multimedia e foarte importantă pentru tine, atunci acesta este telefonul potrivit.

iPhone 12 Pro MAX Unboxing

7. IPHONE SE - cel mai tare smartphone pentru bugete (mai) restrânse

Dacă nu vrei să dai pe un telefon peste o mie de euro, atunci poate ar trebuie să te orientezi către iPhone SE, al cărui preț începe de la 2.100 de lei. Sursa citată menționează că - la banii ăștia - nu poți găsi o combinație mai bună între performanță, design, viteză, software și fiabilitate.

iPhone SE 2020: An Update After 5 Months of Use

8. GOOGLE PIXEL 4A - cel mai tare smartphone cu Android pentru bugete (mai) mici

În cazul în care preferi sistemul de operare Android - și nici nu vrei să dai o avere pe telefon - atunci sfatul sursei citate este să alegi Pixel 4A de la Google.

Nu are cel mai mare display sau cel mai rapid procesor, însă beneficiază de o versiune curată de Android, care îți oferă o experiență excelentă. Și mai are un as în mânecă: camera rivalizează cu cele cu care sunt dotate unele telefoane mai scumpe. Asta pentru că Google a dotat-o cu numeroase tehnologii de procesare a imaginilor care o ajută să facă fotografii calitative.

Google Pixel 4a Review: Simple and Clean!

Care este telefonul pe care ai vrea să-l cumperi? Se află în această listă? Spune-ne într-un comentariu!

Citește mai multe articole din categoria IT:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇