Pentru elevi este foarte important mediul în care învață și felul în care profesorul interacționează cu aceștia, consideră Claudiu Vlad, profesor de istorie și director al Școlii Gimnaziale „Gheorghe Popovici”…
Cum este implantat în creier și cum funcționează cipul Neuralink al lui Elon Musk
Un cip implantat în creier: aceasta este avanpremiera viitorului pe care Elon Musk o oferă lumii. După ce a primit aprobarea pentru a începe experimentele pe oameni, compania Neuralink a…
INVIZIBILII Pensionarii în risc de sărăcie și excluziune socială: Câte să mai suporte omul? Uită-te la mine!
Vă propunem un exercițiu de imaginație: cum ar fi să trăiți cu doar 33 de lei pe zi – sau mai puțin? V-ar ajunge acești bani pentru facturi, mâncare, medicamente…
INVIZIBILII Ce se află dincolo de mirajul antreprenoriatului în România
Ce muncești?Sunt antreprenor. Cuvântul „antreprenor” poate stârni diverse reacții. Unii cred că oricine poate deveni antreprenor, alții îi invidiază pe cei care au propriile afaceri pentru posibilitatea unui venit mai…
INVIZIBILII Fermierii de subzistență ai României: Mulți, dar cu pământ puțin și venituri infime
Muncesc pământul cu propriile mâini, sudoare și pricepere. Au grijă de animale ca și când fac parte din familie. Locuiesc într-un sat care nu le oferă oportunități. Așa că abia…
INVIZIBILII Munca la negru, un fenomen de amploare în România - explicații și posibile soluții
Daniel* muncește în construcții de mult timp. Are lucrări în multe zone din sudul țării, de la Prahova la București până pe litoral. Adesea lipsește de acasă cu zilele și…
INVIZIBILII Cum e să fii părinte singur în România: acrobație maximă, fără plasă de siguranță
Când am rămas singură cu fiica mea, nu cred că am înțeles atunci pe deplin ce mi se întâmplă. Nu aveam părinții cu mine, eram într-un oraș mare și lucram…
INVIZIBILII Angajații seniori sunt comorile uitate ale României
După zeci de ani de muncă în care a investit timp și dedicare, Laura* s-a trezit că fabrica la care a lucrat aproape toată viața ei pune lacătul pe ușă…
„Îmi place să aduc oamenilor bucurie. Visez să se termine războiul repede, mi-e dor de fiul meu” - Povestea Ekaterinei, originară din Odesa Interviu video
Când Ekaterina râde, râde din toată inima. Dar și când plânge, îi simți tristețea ca și când ar fi a ta. Rar mi-a fost dat să întâlnesc o persoană atât…
„Vedeai cu ochii tăi cum crăpau casele, mașinile erau distruse și auzeai împușcături”. Povestea familiei Brînză, care a fugit din Nicolaev și s-a stabilit în București Interviu video
Rada Brînză a plecat din Nicolaev acum mai bine de un an de zile, la scurt timp după izbucnirea războiului din Ucraina. A ales țara noastră pentru că știa limba…
Deși nu știa o boabă de română când a venit din Ucraina, a terminat clasa a IV-a cu brio - Povestea Renatei și a mamei sale, Natalia Interviu video
Poate că ne-ar fi util să avem parte de reality check măcar din când în când, dacă nu în fiecare zi. Ne tot plângem de nivelul educației și îi tot…
Despre muncă cu sens, ajutorarea oamenilor și iubire - Interviu video cu Izaura și Maria, originare din Nicolaev
Când o întâlnești prima oară pe Izaura Drima, îi observi imediat personalitatea energică și părul lung. Este tot timpul dispusă să dea o mână de ajutor și să se implice…
Cum și-a refăcut viața în București o familie de refugiați ucraineni: Am primit mult ajutor aici Interviu video
Jhezherina Natalia Vichislavovna și familia ei, originari din regiunea Odesa, au ajuns în România acum un an și câteva luni. Imediat după izbucnirea războiului, ei nu știau ce să facă,…
Digitalizare în timp de război: Povestea Diia, aplicația care ține Ucraina în funcțiune
Aplicația Diia, care inițial avea ca scop să ajute populația să acceseze serviciile publice, este acum folosită pentru eforturi în timp de război. Aceasta le permite ucrainenilor să raporteze soldații…
Când Inteligența Artificială îți schimbă viața: Povestea gamerului cu distrofie musculară care și-a pierdut casa în incendiu, iar acum se joacă făcând fețe amuzante (VIDEO)
În urmă cu doi ani, Lance Car a pierdut totul într-un incendiu, care a izbucnit în timpul unui livestreaming de jocuri de-al său. Tânărul, care suferă de distrofie musculară, și-a…
România se află pe lista unor țări care ar fi folosit un program de spionaj similar cu Pegasus - Ce dezvăluie o cercetare Microsoft
Cel puțin 10 țări din întreaga lume ar fi utilizat un nou program informatic pentru spionarea jurnaliștilor, politicienilor din opoziție și activiștilor umanitari. O cercetare comună efectuată de Microsoft și…
Motivul pentru care TikTok nu e disponibil în China, deși compania-mamă își are sediul la Beijing
TikTok se luptă să rămână accesibilă pentru utilizatorii din Statele Unite, pe măsură ce presiunea crește în Washington pentru a interzice aplicația dacă proprietarii săi chinezi nu vând compania. Recent,…
Regiunea săracă din Rusia care trimite tineri în război. Pentru aceștia, armata înseamnă mulți bani
Bureatia este o regiune situată la cinci fusuri orare distanță de Moscova, dar resimte consecințele războiului din Ucraina prin suferință, pierderi de vieți și represiune. Jurnaliștii de la Sky News…
ISW explică ce se va întâmpla dacă o rachetă rusească va traversa spațiul aerian al unei țări NATO
Institutul de Studii Strategice din Washington (ISW) susține că este foarte puțin probabil ca traversarea spațiului aerian al NATO de către o rachetă rusească să provoace o escaladare a conflictului.…
Cine este Eva Kaili, vicepreședinta Parlamentului European reținută într-un dosar anticorupție
Eva Kaili, unul dintre cei 14 vicepreședinți ai Parlamentului European, a fost reținută într-un dosar anticorupție la Burxelles. Eurodeputata elenă este o fostă prezentatoare TV, care și-a început cariera politică…