Alegeri importante în Georgia: Se decide cine va deține puterea în Senatul SUA

Alegeri importante în Georgia: Se  decide cine va deține puterea în Senatul SUA

Statul american Georgia organizează, marţi, un scrutin important care va decide care partid – Republican sau Democrat – va deţine controlul în Senatul SUA.

Aceste alegeri au loc întrucât niciun candidat nu a reuşit să obţină cel puţin 50% din voturi la scrutinul din noiembrie organizat odată cu alegerile prezidenţiale, notează Reuters şi dpa.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Cele două posturi de senator din partea statului Georgia sunt deţinute în prezent de către Partidul Republican.

Pentru unul dintre cele două locuri de senator de Georgia se confruntă senatorul republican David Perdue (70 de ani) şi candidatul democrat John Ossoff (33 de ani), fost director al unei companii producătoare de filme documentare.

Perdue, un aliat fidel al preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, este senator din anul 2015. În ceea ce-l priveşte, Ossoff a lucrat cinci ani pentru un congresman democrat din oraşul Atlanta, înainte de a activa în domeniul media.

Cea de-a doua cursă electorală din statul Georgia îi opune pe senatoarea republicană Kelly Loeffler (50 de ani) şi pe reverendul Raphael Warnock (51 de ani), un debutant în politică.

Loeffler, care a fost numită senator în 2019 de către guvernatorul statului Georgia după ce titularul postului a demisionat, candidează pentru încă un mandat. Contracandidatul său democrat a contribuit la înfiinţarea New Georgia Project, o organizaţie de apărare a dreptului de vot.

Rezultatul scrutinului va determina cât de uşor preşedintele ales, democratul Joe Biden, îşi va putea pune în practică agenda.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!