Mango ajută la reducerea semnificativă a ridurilor, dar contează mult cantitatea – Studiu

Mango ajută la reducerea semnificativă a ridurilor, dar contează mult cantitatea – Studiu

Mango, la fel ca alte fructe și legume portocalii, sunt bogate în beta-caroten și sunt o sursă de antioxidanți capabilă să încetinească leziunile celulare. Cu alte cuvinte, au descoperit oamenii de știință americani, acest fruct, consumat într-o anumită cantitate, poate diminua ridurile.

Efectul e mai cu seamă vizibil pentru femeile trecute de prima tinerețe și cu pielea deschisă la culoare, au descoperit oamenii de știință de la Universitatea din California, Davis, arată Medical Xpress.

Secretul e însă să fie consumat de patru ori pe săptămână, câte jumătate de ceașcă. După numai două luni, se observă o reducere a ridurilor cu 23%.

ADVERTISING

Citește și Fericirea pe care ne-o livrăm singuri: endorfinele

Interesant este însă că, dacă această cantitate este depășită, efectele sunt altele. „Femeile care au consumat o ceașcă și jumătate de mango pentru aceleași perioade de timp au prezentat o creștere a ridurilor.

Asta arată că deși mango este bun pentru sănătatea pielii, o cantitate prea mare nu ar fi benefică”, a explicat Vivien Fam, autor principal al studiului, de la Departamentul pentru Nutriție de la UC Davis.

Oamenii de știință nu știu clar de ce consumul mai ridicat de mango ar avea efectul advers, însă suspectează că de vină ar fi zahărul conținut de porțiile mai mari de mango.

ADVERTISING

Cât despre efectul benefic, este nevoie de mai multe cercetări pentru a afla mecanismele din spatele reducerii ridurilor. Însă acestea ar putea fi legate de carotenoide (pigmenții portocalii sau roșii din plante), dar și de alți fitonutrienți care ar putea influența nivelurile de colagen.

Vezi și Dr. Daniela Cățănaș: Liftingul cu fire APTOS este soluția pentru întinerire cu până la 10 ani!

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇