Noi detalii ies la iveală după percheziţiile de la Primăria Capitalei: Spălare de bani de 7 milioane de lei şi contracte pentru Politehnică şi cămine din Regie

Noi detalii ies la iveală după percheziţiile de la Primăria Capitalei: Spălare de bani de 7 milioane de lei şi contracte pentru Politehnică şi cămine din Regie

Trei persoane au fost plasate sub control judiciar în dosarul de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor instrumentat de anchetatorii din Bucureşti.

Prejudiciul este estimat la 2,7 milioane de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor se ridică la 7 milioane de lei.

Potrivit unor surse din anchetă, firma suspectată a avut contracte de reparaţii pentru Universitatea Politehnica, şcoli şi grădiniţe din Sectorul 6 şi cămine din Complexul Studenţesc Regie.

Percheziții la Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei. Sunt anchetate lucrări de construcție fără autorizație

ADVERTISING

”În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012-2013, reprezentanţii unei societăţi comerciale ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri în valoare de peste 8.420.000 de lei, de la o trei firme cu comportament de tip «fantomă».

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 2.700.000 de lei, reprezentând Taxa pe Valoare Adăugată şi impozitul pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 7.000.000 de lei”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.

ADVERTISING

Sursa citată a precizat că faţă de 3 bărbaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

”De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile şi părţilor sociale deţinute de persoanele suspecte în mai multe societăţi comerciale precum şi a sumei de 1.700.000 de lei”, au mai transmis poliţiştii.

ADVERTISING

Şase percheziţii au avut loc miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi în Ilfov, în acest dosar.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇