Percheziții la Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei. Sunt anchetate lucrări de construcție fără autorizație

Percheziții la Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei. Sunt anchetate lucrări de construcție fără autorizație

Mai multe percheziții au loc, miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor, prejudiciul fiind de 2,7 milioane de lei.

Surse din anchetă citate de ProTv afirmă că în dosar sunt vizate inclusiv Direcţia Generală de urbanism şi amenajarea teritoriului şi Serviciul de autorizări din Primăria Generală.

Potrivit acestora, perchezițiile au legătură cu construirea unor imobile de locuinţe în zona Chitila - Bucureştii Noi.

Acuzațiile sunt de încălcare a Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri.

ADVERTISING

”Astăzi, 16.12.2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în continuarea cercetărilor într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală săvârşite in forma sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor prin evidenţierea contabilă şi declararea de cheltuieli fictive, în domeniul construcţiilor, pun în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară la adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi mandate de aducere emise pe numele unor persoane suspecte în cauză”, anunţă Poliţia Capitalei, citată de News.ro.

ADVERTISING

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 2.700. 000 lei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇