„De ce nu ne dă Iohannis un semn ce vrea?” Uitați-vă la popor!

• Ce vă spune faptul că 7 din 10 oameni nu au votat? Că din cei 3 votanți nici macar unul (statistic) nu a votat PNL? Că lista condusă de dl Orban la București a luat mai puțin decât scorul național al partidului?
• Ați înțeles din aceste cifre că lumea vrea să continue cu Orban, Dancă, Manciu, Grindă, Antonel Tănase, Costel Barbu, Anisie, Tătaru?
„De ce nu ne dă Iohannis un semn ce vrea?” Uitați-vă la popor!
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Ludovic Orban luptă din toate puterile și cu toate minciunile să redevină premier.

În schimbul susținerii USR-PLUS le-ar fi oferit acestora satisfacerea oricăror pretenții, orice, pentru că oricum, dacă acceptă, peste câteva luni îi va da afară de la guvernare, cum a făcut Tăriceanu cu PD, și va recupera prada. Dar pe moment este dispus să dea orice.

Dă pe surse în presa care i-a mâncat bani din palmă că el va fi premier, că președintele e de acord. Se duce la USR-PLUS și spune că președintele îl susține. Se duce la PNL și spune că USR-PLUS e de acord.

Nu, nu e de acord, după cum a lăsat să se înțeleagă Dacian Cioloș.

Așa a făcut dl Orban și când i-a spus președintelui Iohannis că partidul nu-l vrea premier pe Nicolae Ciucă, deși partidul nu avea nimic împotrivă.

Iar partidului i-a spus că președintele îl vrea pe Cîțu, așa că N. Ciucă nici n-a mai fost supus la vot.

ADVERTISING

Partidul începe însă să se dezmeticească.

Tot mai mulți știu despre întâlnirile nocturne din Modrogan în care camarila țese planuri, ca marți seara. Tot mai mulți află cine și de ce sifonează în presă. Și tot mai mulți au înțeles cacealmaua cu Ciucă.

„De ce nu ne dă președintele un semn ce vrea? PNL e cu el, nu cu Orban. Doar de un semn e nevoie”, mi–au spus mai mulți liberali, în egală măsură nemulțumiți de ce va face Orban și derutați de tăcerea președintelui. Pur și simplu, nu înțeleg de ce președintele nu comunică și nu se bazează pe ei.

Am scris deja despre lupta disperată a lui L. Orban să-l înlăture pe Florin Cîțu, care refuză categoric o a doua retragere, să-l reducă la tăcere pe Klaus Iohannis și să devină mai mult decât Dragnea 2.0.

Eu nu așa l-am cunoscut pe Ludovic Orban. Era excentric, dar cu o axă de principii care l-a făcut să se opună USL. E de înțeles că, după ani în care a fost mai degrabă luat peste picior și ironizat, savurează puterea.

Dar nu mi-aș fi imaginat că puterea îi va lua atât de tare capul încât îl va face să patroneze pesedizarea propriului partid, să creeze o camarilă toxică și incompetentă cu imense puteri, să sfideze mesajul unor alegeri.

Ori nu l-am înțeles eu de la început deloc, ori ceva fundamental s-a schimbat în acest om, până acum un an rezonabil.

Dar un om, oricât de disperat, oricât de îmbolnăvit de putere, contează mai puțin. Un om singur nu poate face nimic.

Decizia este la PNL și la Klaus Iohannis. Și pe ei îi întreb: ce ați înțeles din alegeri? Din ziua neagră a democrației?

Ce vă spune faptul că 7 din 10 oameni nu au votat? Că din cei 3 votanți nici macar unul (statistic) nu a votat PNL? Că lista condusă de dl Orban la București a luat mai puțin decât scorul național al partidului?

Ați înțeles din aceste cifre că lumea îl vrea tot pe Ludovic Orban premier? Că vrea să continue cu Dancă, Manciu, Grindă, Antonel Tănase, Costel Barbu, Anisie, Tătaru? Asta vă spun cifrele?

La poporul acesta v-ați uitat atent, dle Iohannis, domnilor liberali?

Da, există o mare masă de oameni care nu votează din indolență, din indiferență.

Dar ce s-a întâmplat cu cei care au dat buluc la europarlamentare, cu cei care au votat masiv la prezidențiale? Electorat urban care nu pare chiar așa de terifiat de Covid. Ce au vrut acești oameni să spună cu absența lor? Că vor să fie guvernați de camarila lui Orban?

Ce perspectivă le oferă acestor oameni continuarea guvernării Orban? Planul în baza căruia România ar urma să ia 30 de miliarde de euro de la UE pentru relansare economică a fost respins de Comisia Europeană „pentru că nu prevede nicio reformă serioasă în domenii precum digitalizarea, protecția mediului, sustenabilitatea economică sau educația”, scrie G4media.

PNL a pierdut alegerile în fața unui PSD pe care l-a ridicat procent cu procent, inepție cu inepție, clientelism cu clientelism.

Și când pierzi trebuie să înțelegi de ce ai pierdut și de acolo să o iei de la capăt. Numai nebunii cred că făcând același lucru vor obține un rezultat diferit.

Vă mirați că a crescut AUR? De unde a crescut? A crescut din mesaje mereu neînțelese, din sfidările repetate, din tipul de spectacol ca cel de acum, după aceste alegeri.

Și dacă nu veți înțelege nimic, AUR vă continua să crească dezastruos.

Citește mai multe despre negocierile pentru formarea coaliției de guvernare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇