USR PLUS face un pas pentru a debloca negocierile. Barna: Le propun lui Ludovic Orban și lui Kelemen Hunor să intrăm împreună ca vicepremieri. Cătălin Drulă, la șefia Camerei

USR PLUS face un pas pentru a debloca negocierile. Barna: Le propun lui Ludovic Orban și lui Kelemen Hunor să intrăm împreună ca vicepremieri. Cătălin Drulă, la șefia Camerei

Dan Barna, co-președintele USR PLUS, a anunțat marți că la șefia Camerei Deputaților va fi propus Cătălin Drulă, liderul grupului USR din acest for.

De asemenea, Barna le propune liderilor PNL și UDMR, Ludovic Orban și Kelemen Hunor, să intre în noul Guvern ca vicepremieri.

”Încercăm o nouă soluție, încercăm o nouă deschidere și propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaților.

Considerăm în continuare că echilibrul acestei coaliții trebuie să existe. Pe cale de consecință, o să îl propunem - și va fi susținut de USR PLUS - pe liderul de grup al parlamentarilor USR Cătălin Drulă, un coleg cu experiență semnificativă și cu rezultate remarcabile în ultimele două sesiuni și îi propun lui Ludovic Orban și lui Kelemen Hunor să intrăm împreună în acest guvern ca vicepremieri, dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru viitorul României.

ADVERTISING

Un guvern în care premierul - care va fi acela - va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coaliție va fi un guvern care arată serios, un guvern care va fi credibil”, a declarat Dan Barna, marți.

Barna a punctat că miza pentru România este programul de guvernare.

”Dacă este o miză importantă în aceste zile pentru România, aceasta este programul de guvernare, iar aceste lucruri trenează pentru că se percepe că suntem în situaţia unui blocaj legat de alocarea funcţiilor pentru partide sau, şi mai fals, că suntem într-o chestiune legată de ambiţii personale ale liderilor celor două partide din conducerea coaliţiei, respectiv a mea şi a domnului Ludovic Orban”, a mai spus acesta.

ADVERTISING

”Suntem gata să reluăm negocierile”

În fine, co-președintele USR PLUS a precizat că este gata de reluarea negocierilor și i-a îndemnat pe Kelemen Hunor și Ludovic Orban să dea un ”mesaj responsabil”.

”Suntem gata să reluăm negocierile chiar din acest moment. Domnule Orban, domnule Kelemen, haideţi să fim inteligenţi, haideţi să dăm un mesaj responsabil, după 30 de ani de balet politic”, şi-a încheiat Barna declaraţia de presă. 

Eșecul negocierilor din weekend

Cu acest anunț, USR PLUS face un pas în spate și deblochează negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi a noului guvern.

ADVERTISING

În weekend, PNL, USR PLUS şi UDMR au început negocierile. Acestea s-au blocat însă - și sâmbătă, și duminică -, formațiunile politice nereușind să ajungă la un acord.

Surse politice au transmis că negocierile au fost sistate, pentru că partidele nu au reuşit să ajungă la un consens în legătură cu funcția de președinte al Camerei Deputaţilor.

Conform unor surse, șefia Camerei Deputaților era dorită atât de Dan Barna, cât și de Ludovic Orban.

Orban e propus de PNL pentru șefia Camerei Deputaților, în locul lui Ciolacu. Acolo voia și Barna

Amintim că luni au început și consultările de la Cotroceni cu forțele politice care au trecut pragul parlamentar la alegerile din 6 decembrie.

Vezi cum s-a desfășurat consultările de la Cotroceni: Filmul unei zile cu întârzieri, poezii cu suverani muți și șantaje voalate cu sărbători politice (Galerie foto)

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇