Și AUR a propus premier, după ce a întârziat la consultări. Șoșoacă s-a dus cu adeverință că nu poate purta mască, dar tot și-a pus-o

Și AUR a propus premier, după ce a întârziat la consultări. Șoșoacă s-a dus cu adeverință că nu poate purta mască, dar tot și-a pus-o

Liderii partidului AUR, nou intrat în Parlament și pe scena politică din România, s-au prezentat, luni, la consultările inițiate la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui noi Guvern.

După ce au întărziat aproape 15 minute, ei i-au propus lui Iohannis ca premierul să fie din partea AUR, în persoana lui Călin Georgescu.

Urmărește în format LIVE TEXT pe SpotMedia.ro desfășurarea consultărilor de la Cotroceni. Vezi imaginile zilei, dar și cele mai importante momente și declarații!

”Văzând că partidele de pe locul 1, 2 și 3 nu au venit cu nume convingătoare, am hotărât un nume de prim-ministru, domnul Călin Georgescu. Mă adresez alegătorilor PSD să-i întreb dacă sunt mulțumiți de propunerea pe care PSD a făcut-o și să facă o comparație între Alexandru Rafila, cel cu măsuri abuzive împotriva bătrânilor noștri, și Călin Georgescu. (…)

ADVERTISING

Și am mai venit cu o propunere. Vrem sub orice formă redeschiderea școlilor și dacă se va forma cumva vreo coaliție de guvernare partinică, singura noastră doleanță e ca Florian Colgeac, un expert adevărat în educație, să ajungă ministrul Educației și școlile să fie redeschise de urgență”, a spus la ieșirea de la Cotroceni George Simion, care le-a dat declarații jurnaliștilor în stradă.

”Am încurcat multe socoteli și suntem bucuroși pentru asta”

El susține că șeful statului le-a spus că nu sunt șanse să se formeze o majoritate parlamentară.

ADVERTISING

”Ne-a spus domnul Iohannis că nu se prefigurează să se formeze o majoritate parlamentară. Noi știam asta. Noi, cei de la AUR, se pare că am încurcat multe socoteli și suntem bucuroși pentru asta”, a mai spus Simion.

Discuții cu toți liderii politici: Se pare că toți au amnezie

Liderul AUR a subliniat că, în ciuda evitărilor și bâlbâielilor liderilor principalelor partide atunci când sunt întrebați public, au fost contactați și au discutat cu toți despre o eventuală susținere a unor majorități parlamentare sau guvernamentale.

”Cu Marcel Ciolacu am discutat la telefon, la fel cum am discutat și cu liderii PNL. Se pare că toți au amnezie. Dialogăm cu toată lumea chestiuni legate de noul Parlament.

M-am întâlnit cu dlul Vasile Dîncu. M-au contactat oameni și din stânga și din dreapta eșicherului politic, suntem deschiși la dialog, dar nu vom lua parte la nicio coaliție politică”, a mai spus George Simion.

ADVERTISING

Cu mândria-i rece mut sta suveranul

”I-am înmânat (lui Klaus Iohannis, n.red.) o hartă a României Mari, așa cum ne-a lăsat-o Mihai Eminescu”, a mai spus Simion, spunând că reacția șefului statului a fost precum în poezia ”În mormânt la Argeș”, a lui Octavian Goga.

El le-a și recitat jurnaliștilor o strofă:

Doar-abia o clipă le-a ţinut divanul,
Cu mândria-i rece mut sta suveranul,
Şi-a-nţeles degrabă Neagoe, sărmanul,
C-a pierdut domnia neamul Basarab…

Octavian Goga, În mormânt la Argeș

Șoșoacă s-a dus cu adeverință că nu poate purta mască

Întrebat dacă s-au testat antiCOVID înainte să meargă la Cotroceni, Simion a răspuns ironic.

”De sarcină sau de ce? Nu ni s-a solicitat acest lucru, a fost doar un zvon de presă”, a răspuns liderul AUR.

Despre test și mască a fost întrebată și avocata Diana Șoșoacă, care a fost aleasă senator pe listele AUR. Ea anunțase în weekend că nu se testează și nici nu va purta mască, transmițându-i lui Iohannis că, dacă dorește, poate el să își pună combinezon de protecție.

În schimb, la intrarea la consultări, aceasta a fost filmată cu mască, deși e drept că nu o purta regulamentar și nu îi acoperea și nasul.

”Aveți o problemă cu masca asta, este o mare problemă pentru că se incalcă drepturi și libertăți ale unor oameni care efectiv sunt exceptați de la purtarea măștii. (…)

Noi am respectat protocolul. Mi s-a spus că nu pot să intru fără mască și le-am arătat adeverința, m-au rugat să o pun măcar pe gură și am pus-o pe gură”, a spus Șoșoacă.

Întrebată despre întârzierea la discuții, avocata a spus că s-au plimbat pe jos și de aceea nu au ajuns la timp.

”Ne-am plimbat, a fost o plimbare de relaxare înainte de niște consultări mai mult protocolare”, a răspuns Șoșoacă.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇