George Simion vrea să interzică "creatura" UDMR: Suntem anti-sistem și radicali, dar nu extremiști și anarhiști

George Simion vrea să interzică "creatura" UDMR: Suntem anti-sistem și radicali, dar nu extremiști și anarhiști

George Simion, co-președintele AUR, surpriza acestor alegeri parlamentare, insistă cu atacurile la adresa UDMR.

Kelemen Hunor, despre AUR: Nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României. Replica lui George Simion

El a reiterat, la Antena 3, că partidul pe care îl conduce va demara o campanie națională pentru modificarea Constituției, în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii etnice, așa cum este UDMR.

Întrebat dacă ar fi de acord cu o modificare în întregime a Constituției și chiar reformarea CCR, liderul AUR a spus că partidele din Parlament mereu ”dau în” CCR, dar Constituția poate fi îmbunătățită.

”Politicienii români, în momentul în care nu le convine ceva, dau în Curtea Constituțională și politizează totul. Textul Constituției este suficient de clar, nu trebuie să le amestecăm. Cu siguranță, Constituția poate fi îmbunătățită în multe articole.

ADVERTISING

Din păcate, partidele care au fost la putere până acum și-au bătut joc de articolul 1 care prevede că România este un stat național, suveran, indivizibil, inclusiv UDMR, acest ONG despre care am vorbit, încalcă intergritatea teritorială a României prin acțiuni șovine, xenofobe.

Nu e bine să incităm la ură interetnică și pe asta se bazează creatura UDMR”, a declarat George Simion luni.

Doctrina anti

Întrebat despre doctrina ”anti” a partidului său, Simion a explicat că membrii partidului sunt anti-sistem și radicali, dar asta nu înseamnă că sunt anarhiști.

”Noi suntem patrioți, un curent opus globalizării. Totodată, noi suntem într-adevăr anti. Suntem anti-sistem, dar nu în sens de anarhiști. Noi suntem anti-sistemul care ne-a condus timp de 30 de ani. Cred că fiecare român de bun simț este anti-clasa politică trădătoare care ne-a distrus țara și o îndreaptă către prăpastie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Suntem radicali, dar asta nu înseamnă că suntem extremiști. Nu putem avea alt ton decât tonul radical când vorbim despre clasa politică, care ne-a condus, din care face parte și UDMR.

Îi iubim pe toți etnicii. Și pe etnicii maghiari, și pe cei rromi. Pe toți. Conviețuim bine. Nu avem probleme la Arad, Tulcea. Cu toate etniile (ne înțelegem - n.red.) – tătari, turci, lipoveni etc. Avem numai probleme create artificial de acest terorist etnic numit UDMR în Harghita și Covasna”, a completat co-președintele AUR.

Sociologul Gelu Duminică: Viitor de AUR ţara nu are! De ce spune ca marele pierzător e USR şi ce rol a avut Biserica

În sistem intră toți președinții și premierii

Întrebat de cine este creat sistemul acesta, Simion a răspuns că de toți șefii de stat și prim-miniștrii pe care i-a avut România.

Liderul AUR a insistat că partidul nu va fi de acord cu numirea unui premier care deja a fost în fruntea Guvernului, dând exemplu pe actualul prim-ministru Ludovic Orban, sau foștii premieri Mihai Tudose și Sorin Grindeanu.

ADVERTISING

Cei doi din urmă au fost deja anunțați ca posibile variante din partea PSD.

”Toți președinții pe care țara asta i-a avut: Ion Iliescu, Traian Băsescu, Klaus Iohannis. Vă dau nume: prim-miniștrii. De la primul, Petre Roman, care candidează. Candidează Petre Roman, cel care spunea că industria noastră este un morman de fiare vechi. Acum că am distrus industria cu totul, jumate din români sunt plecați peste hotare. Nu e normal așa ceva.

Noi suntem AUR și credem că toate partidele din legislatura 2016 – 2020 sunt doar fațete ale sistemului care a distrus România. Dan Barna, Dacian Cioloș, Ludovic Orban, Sorin Grindeanu – astea sunt nume pe care le-am mai văzut, ne-au mai condus. Tot ei să ne conducă? Refuzăm să votăm astfel de premieri. Nu poate să ne învinovățească nimeni.

Noi asta am spus alegătorilor AUR, care ne-au descoperit pe Facebook, că nu vom vota un astfel de premier, astfel de nume, care au mai condus România. Ce mai au să demonstreze?”, a conchis Simion.    

AUR-ul antioccidental și cine e cel mai mare perdant al alegerilor

Românii au fost chemați la urne, duminică, pentru a-și alege senatorii și deputații.

Iată cum a decurs votul în țară. Vezi cele mai importante momente și declarații

Vezi și cum s-a desfășurat procesul electoral în diaspora

Potrivit datelor parţiale de la BEC, PSD se află detaşat pe primul loc, urmat de PNL și USR-PLUS. Surpriza acestor alegeri a fost însă AUR, care se află pe a patra poziție cu un procent în jur de 8%.

SpotMedia.ro vă ține la curent, în timp real, cu rezultatele alegerilor de duminică

Citește mai multe despre alegerile din 6 decembrie:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇