Kelemen Hunor, despre AUR: Nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României. Replica lui George Simion

Kelemen Hunor, despre AUR: Nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României. Replica lui George Simion

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, declară la RFI că opțiunea sa este ca Uniunea să facă parte dintr-un guvern alături de PNL și USR PLUS, adică să aibă miniștri în Cabinet, nu doar să ofere sprijin parlamentar. Despre AUR, el crede că „nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”.

Kelemen Hunor spune după alegerile parlamentare că „nu va exista o majoritate pentru reforma constituțională, e clar, pentru acest lucru nu vor exista două treimi în Parlament, dar asta nu înseamnă că o majoritate calificată pentru a guverna stabil România și responsabil nu va exista, va exista, dar depinde bineînțeles în mare măsură de președintele Iohannis”.

ADVERTISING

Sociologul Gelu Duminică: Viitor de AUR ţara nu are! De ce spune ca marele pierzător e USR şi ce rol a avut Biserica

Guvern de centru-dreapta

Liderul UDMR pledează pentru un guvern de centru-dreapta.

„E nevoie de un guvern de centru-dreapta. Din punctul meu de vedere, asta este opțiunea numărul unu, un guvern de centru-dreapta, un guvern stabil, cu un program simplu, cu un program extrem de transparent, care poate fi pus în aplicare (...).

Vom vedea, asta este opțiunea noastră, asta ar fi, dacă ar trebui să dăm sfat cuiva, asta ar fi sugestia noastră, un guvern de centru-dreapta. Nu cred că se poate forma astăzi și în viitorul apropiat o majoritate în jurul PSD-ului, trebuie să fie limpede pentru toți”, menționează el.

ADVERTISING

AUR-ul antioccidental și cine e cel mai mare perdant al alegerilor

Nu era nevoie de AUR în Parlament

Întrebat dacă UDMR va avea miniștri în viitorul guvern sau doar va oferi sprijin parlamentar, președintele Uniunii a răspuns: „Eu sunt pentru a participa la guvernare. Asta înseamnă să ai membri în Cabinet”.

Kelemen Hunor consideră că nu era nevoie de intrarea unui partid ca AUR în Parlament: „Nu era nevoie de o astfel de forță în Parlament, dar cetățenii au rezolvat această problemă și vom vedea ce se va întâmpla mai departe și cum se va comporta acest partid în Parlament, dar din punctul meu de vedere, nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”.

ADVERTISING

Județul în care PSD a obținut peste 57%, iar AUR e pe locul 3

Replica lui George Simion

George Simion, co-președintele AUR, a reacționat la afirmațiile liderului UDMR, Kelemen Hunor și spune că Uniunea Maghiarilor nu își are locul în Parlamentul României. Mai mult, AUR vrea modificarea Constituției, astfel încât formațiunile politice alese pe criterii etice să nu mai intre în Legislativ.

Cine este AUR, partidul – surpriză de la parlamentare. Liderul său a fost expulzat din R. Moldova și a protestat față de purtarea măștilor

„UDMR nu își are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România și avem candidați etnici maghiari în AUR care intră în Legislativ.

AUR se opune, însă, constituirii și funcționării formațiunilor politice pe criterii etnice, iar în acest sens va demara o campanie națională pentru modificarea Constituției, în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii etnice”, spune George Simion.

Românii au fost chemați la urne, duminică, pentru a-și alege senatorii și deputații.

Iată cum a decurs votul în țară. Vezi cele mai importante momente și declarații

Vezi și cum s-a desfășurat procesul electoral în diaspora

Potrivit datelor parţiale de la BEC, PSD se află detaşat pe primul loc, urmat de PNL și USR-PLUS.

SpotMedia.ro vă ține la curent, în timp real, cu rezultatele alegerilor de duminică

Citește mai multe despre alegerile din 6 decembrie:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇