Dan Barna speră la 19% și spune că aceste alegeri ne vor decide următorii 10 ani - declarații SPOT LIVE

Dan Barna speră la 19% și spune că aceste alegeri ne vor decide următorii 10 ani - declarații SPOT LIVE

Dan Barna, copreședintele USR-PLUS, a declarat în direct la SPOT LIVE, că încă mai speră la un rezultat apropiat de 19% la alegerile parlamentare, după numărarea voturilor, cu ajutorul celor din diaspora, însă este dezamăgit de prezența slabă la vot și crede că rezultatele finale ale acestor alegeri vor influența parcursul României pentru următorii zece ani.

”E bine, dar e complicat, pentru că rezultatul pe care l-am obținut este practic o dublare a rezultatului din 2016, și spun asta pentru că în următoarele ore vom avea și voturile din diaspora, vom avea și numărarea din secții, probabil vom fi undeva în zona lui 18, poate 19%, dar e complicat, pentru că perspectiva de a avea cele trei partide care sunt pe prag,… e o întrebare câte din ele vor trece acest prag, pentru că de acest rezultat va depinde cât de consistentă va fi potențiala majoritate reformatoare”, a declarat Dan Barna, la scurt timp după aflarea rezultatelor sondajului exit-poll, în emisiunea SPOT LIVE, transmisă în direct pe SpotMedia.ro, într-un dialog cu jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

ADVERTISING

Rezultatul, din punctul nostru de vedere, ne spune că nu se poate discuta de o agendă reformatoare fără USR-PLUS.

Dan Barna, la SPOT LIVE

Românii nu sunt atât de interesați de politică

În legătură cu prezența foarte slabă a românilor la urne, liderul USR recunoaște și o vină a partidelor reformatoare în a convinge alegătorii, însă pune acest fapt și pe seama pandemiei, care a mutat campania electorală în mediul online.

”Este istoric cel mai slab rezultat la parlamentare. Se pare că impactul pandemiei asupra cetățenilor e mult mai mare. E regretabil, pentru că rezultatul acesta ne va influența următorii 10 ani, ca țară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O parte din electorat nu cred ca s-a conectat la zona asta online, unde s-a desfășurat de această dată campania. Este o realitate. Noi cu toții cochetăm cu ideea ca România este disperată după politică. În realitate, există o parte importantă din Românie care nu urmărește politica deloc”, a spus liderul USR.

Barna pariază că PSD n-a obținut mai multe voturi

Întrebat despre revigorarea PSD, care își dispută prima poziție cu PNL, Barna a declarat că ar putea să parieze că social-democrații nu au obținut mai multe voturi ca de obicei, însă prezența slabă la urne a dat mai multă greutate acestor voturi.

ADVERTISING

”Participarea aceasta foarte redusă a dat procentul acesta al PSD, pentru că PSD n-a obținut mai multe voturi, sunt gata să fac pariu că au rezultate mai reduse, ca număr de voturi efective, dar când participarea e foarte mică, e evident că și numărul de voturi chiar mai mic e important.

Pe de altă parte, într-adevăr, faptul că nu s-a ieșit la vot asa cum era de dorit și cum ne-am chinut să convingem oamenii este poate o vină și a noastră, a celorlalți, care dorim să facem reformă în România însă o parte din electorat se pare că ori nu e interesat ori nu a rezonat cu mesajul nostru”, a declarat Dan Barna în direct la SPOT LIVE.

Nicio alianță cu PSD

Acesta a precizat foarte clar că USR-PLUS nu va negocia vreo majoritate sau vreo guvernare cu PSD, dar nu sunt excluse alte variante, care pot să apară în timpul negocierilor și consultărilor cu președintele Klaus Iohanis, din zilele următoare.

Barna a confirmat că Dacian Cioloș rămâne propunerea USR-PLUS pentru postul de premier.

Vă invităm să urmăriți în continuare toate declarațiile lui Dan Barna și ale celorlați invitați din emisiunea în direct SPOT LIVE de duminică seara.

SPOT LIVE cu Ioana Ene Dogioiu și invitații ei

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇