Surprizele din Parlament: Cum a ajuns senator Sorin Lavric, cel care a scris că în capul femeii nu găsești filosofie, ci ”cufundarea în athanorul labios”

Surprizele din Parlament: Cum a ajuns senator Sorin Lavric, cel care a scris că în capul femeii nu găsești filosofie, ci ”cufundarea în athanorul labios”

Rezultatele alegerilor sunt, în mare parte, cunoscute, mai fiind de rezolvat doar câteva contestații și renumărări de voturi. În majoritatea județelor, ele sunt finale, astfel că putem avea o imagine despre cine sunt cei care vor intra în noul Parlament.

Vedem astfel că avem unele surprize. Chiar și pentru viitorii parlamentari putem spune că a fost surpriză, pentru că, în mod normal, ei nu erau pe locuri eligibile.

Este cazul din Neamț, unde, în urma redistribuirii, a prins loc în Camera Deputaților Mara Calista, din partea PNL, și în Senat ajunge și Sorin Lavric, din partea AUR, potrivit Adevărul.ro.

ADVERTISING

Neamţul are 11 mandate de parlamentari - 8 deputaţi şi 3 senatori.

Cei doi au candidat în Neamț fără a avea vreo afiliere la acest județ. Calista e din Teleorman, județ în care fusese aleasă deputat în 2016, iar Lavric din Mehedinți. Dar cum PMP e deja clar că nu trece pragul electoral, au prins ei loc în Parlament.

Iată cum arată rezultatul alegerilor în Neamț:

Camera Deputaților

  • PSD - Ciprian Şerban, Oana Bulai, Remus Munteanu
  • PNL - Mugur Cozmanciuc, Laurenţiu Leoreanu, Mara Calista
  • AUR - Dumitrina Mitrea
  • USR - Iulian Bulai

Senat

  • PSD - Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor
  • PNL - Eugen Ţapu
  • AUR - Sorin Lavric
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sorin Lavric, autorul cărții ”Decoct de femeie”: Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios

Lavric tocmai a fost dat afară din Uniunea Scriitorilor din România, motivând gestul pe ”implicarea sa politică”. Marți, însă, spațiul public s-a umplut de fragmente din cartea ”Decoct de femeie”, publicată de acesta în 2019 la Editura Ideea Europeană.

În carte, Lavric prezintă o imagine distorsionată, în care femeia este stigmatizată. Iată câteva fragmente, extrase de Scena 9 în mai 2019:

ADVERTISING
  • ”Vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia, un oficiu în care bărbatul vede o stupiditate crasă”.
  • ”Nu sunt un admirator al sexului frumos. Admirația cere recunoasterea ab initio a unei relatii de superioritate: admiri pe cineva pe care îl bănuiești a fi deasupra ta, pe când femeia poate fi cel mult dorită, dar în niciun caz admirată”.
  • ”Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios”.
  • ”Cum n-am de gând să menajez vanitățile, e firesc să afirm că chinul gândirii abstracte e prerogativa cuvenită intelectului masculin”.
  • ”Sunt trei împrejurări când priveliștea unei femei culminează în dezgust: când își face toaletă intimă, când își probează hainele în oglindă și când stă pe masa ginecologică”.

Citește mai multe despre AUR și cine sunt liderii săi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇