Liderii AUR: Cine sunt, ce au făcut până acum și cum îşi câștigă banii

Liderii AUR: Cine sunt, ce au făcut până acum și cum îşi câștigă banii

Cristian Simion și Claudiu Târziu sunt co-președinți și Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Iată ce educație au, dar și cum au câștigat bani până acum.

George Simion (stânga în foto – n.red.) s-a născut la Focșani, în Vrancea. Are 34 de ani si e necăsătorit. Potrivit propriului CV, a absolvit Colegiul Gheorghe Lazăr din Capitală și cursurile Facultății de Administrație și Afaceri a Universității București.

Noi rezultate parțiale BEC, ora 16:30: Harta politică a României şi infografice interactive

Susține unirea României cu Republica Moldova. Dar a fost expulzat din Republica Moldova. A fondat mai multe mișcări, printre care Platforma Acțiunea Unionistă 2012.

Numele său a fost pomenit în scandalul de la Valea Uzului (pornit de la faptul că pe rețele de socializare au circulat fotografii cu cruci care ar fi aparținut eroilor români și care ar fi fost acoperite de maghiari).

ADVERTISING

Simion a susținut atunci că s-a deplasat în zonă și a fost agresat de maghiari. În replică, maghiarii au susținut că activistul vrea doar să-i provoace.

George Simion vrea să interzică „creatura” UDMR: Suntem anti-sistem și radicali, dar nu extremiști și anarhiști

George Simion a candidat ca independent la alegerile europarlamentare din 2019. Dar nu a obţinut mandat.

Potrivit declarațiilor de avere și interese depuse în 2019, Simion susținea că nu are nici terenuri, nici locuințe.

Deținuse anterior un apartament, dar menționa că l-a vândut pe 12 martie 2019, cu preţul de 58.500 de euro.

Avea un Ford Fiesta din 2006.

Într-un cont deschis în 2014, avea suma de 240.000 lei. Iar într-un alt cont din 2009 avea 2.980 de euro.

George Simion menționa, de asemenea, că îi împrumutase suma de 95.000 de lei unei persoane pe nume Alexandru Tofan.

Singura sursă de venit menționată de Simion era o colaborare cu o societate numită Ideal Proiect & Engineer din Tunari. Într-adevăr, în Tunari există o societate numiră Ideal Proiect Arhitectura & Engineering SRL, în care acționar și administrator este Dorin Marius Lulea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În 2019, George Simion menționa în declarația sa de interese că este acționar unic la societatea Great Mods 69 Design SRL. Este o societate pe care a înființat-o în 2009 și care a mers mai mult în pierdere. Doar în 2018 a obținut un mic profit, de aproape 2.500 de lei.

Societatea n-a raportat mai mult de un angajat, iar cea mai mare cifră de afaceri a ajuns (în anul 2011) la aproape 23.500 de lei.

În declarația de avere din 2020, George Simion nu menționează nici terenuri, nici case și nici vreo altă sumă de bani pe care o deținea cu un an în urmă. Nici împrumutul de 95.000 de lei nu mai e amintit.

De fapt, viitorul deputat spune că mai deține doar Fordul Focus din 2006 și că a încasat, tot de la Ideal Proiect Arhitectura & Engineering, suma de 38.322 de lei ca director de marketing.

Potrivit informațiilor de pe portalul de informații listăfirme.ro, în august 2020, Simion își adusese un asociat pe nume Silviu Tănase în firma Great Mods 69 Design SRL.

ADVERTISING

În declarația de interese depusă două luni mai târziu, în octombrie 2020, George Simion nu mai menționează că ar fi acționar în Great Mods 69 Design SRL.

Ce a dus la ascensiunea AUR și de ce suma declarată de partid nu este realistă – raport Expert Forum

Claudiu Târziu: Jurnalist care câștigă din publicistică. Soția sa e tot candidat

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul său, Claudiu Târziu (dreapta în foto, privind în sus - n.red.) are 47 de ani, e căsătorit și are 2 copii. A terminat Drept la Iași și Relații Publice și Comunicare la București.

Este jurnalist și a colaborat, de-a lungul timpului, cu mai multe publicații din presa locală (ex. Imparțial din Bacău) și națională (Cotidianul, Evenimentul Zilei , Jurnalul Național, Gardianul etc.).

În prezent publică în Formula As și este director de marketing la Editura Cosânzeana Edit Press SRL (deținută de Andrei Florin Cheran și Aura Sânziana Doina Pop). De asemenea, Târziu menționează că este director al Editurii Rost.

Cine este Diana Șoșoacă, viitor senator AUR: Avocata lui IPS Teodosie, care a devenit cunoscută la pelerinajele din pandemie

Claudiu Târziu a fost unul dintre susținătorii activi ai Coaliției pentru Famiție. Într-un text din 2013 intitulat ”Tăcerea `mieilor`, bucuria gay-lor, Târziu a comparat homosexualitatea cu o boală și cu deviații grave, printre care zoofilia.

Claudiu Târziu a scris în declarația de avere că are un teren de 570 de metri pătrați în comuna Dâmbovicioara (jud Argeș), pe care și l-a cumpărat în 2017.

Are și un apartament de 56 de metri pătrați în București, dar și o Toyota din 2001.

Nu are bijuterii sau sume însemnate de bani în conturi. În schimb, are un credit de 134.500 de franci elvețieni pe care trebuie să-l returneze până în 2023.

În 2019, a încasat 15.232 de lei de la Editura Cosânzeana Edit Press SRL și 67.547 lei de la editura ISIS Edit Com.

Claudiu Târziu menționează și că soția sa (Claudia Ioana Grăjdeanu Târziu – n.red.) a primit 15.232 de lei lucrând ca jurist la o societate numită Security Marshall.

Potrivit portalului cu informații de business listăfirme.ro, Claudia Ioana Grăjdeanu Târziu este și acționar în cadrul acestei firme.

Potrivit site-ului formațiunii politice AUR, Claudia Ioana Grăjdeanu Târziu a fost prima pe lista pentru Senat la Bacău.

Cei doi au candidat și la alegerile locale din București. Cu alte cuvinte, Claudiu Târziu a vrut să fie primar, iar soția sa și-a dorit un post e consilier general. Nu le-au obținut.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇