Județele unde s-a votat AUR sunt și cele cu prezențe mari la referendumul pentru familie (Infografic)

Județele unde s-a votat AUR sunt și cele cu prezențe mari la referendumul pentru familie (Infografic)

Județele cu prezență mai mare la referendumul din octombrie 2018, când s-a dorit schimbarea definiției familiei în Constituție, sunt aceleași în care noul partidul AUR a obținut un scor bun la alegerile parlamentare de acum.

Atunci, în cele două zile de vot, s-au prezentat la urne 20,41% dintre românii înscrişi pe liste, în condiții de boicot. Acum, la alegerile parlamentare, au votat în total, în țară și în diaspora, 33,30%.

La parlamentare, cea mai mare prezență a fost în județele Mehedinți (42,62%) Olt (37,64%) și Teleorman (37,61%). Cea mai mică prezență a fost înregistrată în Vaslui (23,55%), Ialomița (26,22%) și Iași (26,79%).

ADVERTISING

La referendumul pentru familie, cea mai mare prezență s-a înregistrat în județele Suceava (30,67%), Dâmbovița (28,98%), Bihor (28,92%), Olt (27,19%) și Bistrița Năsăud (26,95%).

La polul opus au fost județele Covasna (8,5%), Harghita (11,12%), Tulcea (14,09%), Constanța (14,47%) și Satu Mare (14,89%).

ADVERTISING

În București, prezența la vot la referendumul din 2018 a fost de 15,74%.

Cei de la Avangarde au suprapus datele și au concluzionat că, ”cu mici excepții - județele Constanța, Mehedinți, Olt sau Tulcea - putem observa că există o similitudine între prezența la referendum și procentul obținut de AUR în aceste alegeri”.

De exemplu în Suceava, singurul județ care a întrunit condițiile de prezență la referendumul pentru familie, AUR a obținut 14,71% la Senat și 14,51% la Camera Deputaților, fiind pe locul 3, în fața USR-PLUS.

avangarde-aur-referendum-familie-alegeri-parlament
Foto: Facebook/Avangarde

Amintim că la referendumul pentru familie Avangarde, dar și alte institute de sondare a opiniei publice au prezentat date supraevaluate cu cel puțin 10 procente în ce privește prezența, față de realitatea din weekendul votului.

ADVERTISING

Vezi și cum arată harta rezultatelor. Chiar dacă AUR nu e pe primul loc în niciun județ, apăsând pe fiecare județ veți vedea că e prezent în top 4, ba chiar și pe locul 3 în unele. De altfel, și în diaspora noua formațiune a reușit să se impună pe locul 3.

Citește mai multe despre AUR și cine sunt liderii săi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇