PSD i-a propus lui Iohannis guvern de uniune națională condus de Rafila. Ciolacu: Ne-a felicitat că am câștigat alegerile

PSD i-a propus lui Iohannis guvern de uniune națională condus de Rafila. Ciolacu: Ne-a felicitat că am câștigat alegerile

Consultările pentru desemnarea viitorului premier au început luni dimineața, la Cotroceni. Delegația PSD a fost prima primită de Klaus Iohannis, având în vedere că social-democrații au obținut cel mai mare scor la alegerile parlamentare.

Urmărește în format LIVE TEXT pe SpotMedia.ro desfășurarea consultărilor de la Cotroceni. Vezi imaginile zilei, dar și cele mai importante momente și declarații!

Pentru prima oara, din cauza pandemiei, liderii politici nu au mai putut face declarații la ieșirea din sala consultărilor, astfel că președintele PSD Marcel Ciolacu a făcut rezumatul discuțiilor după ce s-a întors la sediul partidului.

ADVERTISING

”Președintele a recunoscut și chiar ne-a felicitat că PSD a câștigat aceste alegeri. A spus că propunerea în persoana dlui doctor Rafila este una onorabilă”, și-a început Ciolacu declarația.

El a criticat consultările pe care președintele le-a avut la Vila Lac 1 cu partidele de centru dreapta și a spus că propunerea pe care PSD i-a făcut-o lui Iohannis este un guvern de uniune națională, condus de Rafila, din care să facă parte și PNL.

”Am menționat că acele negocieri ridicole pe lângă Constituție de la Vila Lac 1 nu au ce căuta într-o democrație reală și vom aștepta finalizarea consultărilor pentru a ajunge la o concluzie.

ADVERTISING

Nu ne permitem o majoritate fragilă în Parlament și considerăm în continuare că un guvern de uniune națională este cea mai bună opțiune pentru România. Normal că partidul care a câștigat alegerile va desemna premierul”, a mai spus Ciolacu, precizând că PSD nu va vota niciun alt guvern.

Legat de întâlnirea cu liderii AUR, Ciolacu a spus că personal a vorbit doar la telefon, nu s-a întâlnit fizic. Amintim că au apărut fotografii cu George Simion și Vasile Dîncu.

Șeful PSD a evitat să spună dacă social-democrații vor contesta la CCR nominalizarea unui alt premier decât Alexandru Rafila și nici dacă vor iniția suspendarea președintelui.

ADVERTISING

”În acest momnt suntem într-o anumită logică politică, în spiritul Constituției, și să așteptăm acest demers să fie finalizat”, a spus Ciolacu.

Echipa PSD care s-a prezentat la Cotroceni a fost formată din Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu și Gabriela Firea. Amintim că Alexandru Rafila, deși nominalizat ca propunere de premier, nu a putut participa pentru că a fost depistat pozitiv cu COVID imediat după alegeri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇