USR-PLUS au cerut la Cotroceni fie șefia Guvernului, fie a Camerei: Nu vrem nicio formulă cu PSD implicat pe față sau pe sub masă

USR-PLUS au cerut la Cotroceni fie șefia Guvernului, fie a Camerei: Nu vrem nicio formulă cu PSD implicat pe față sau pe sub masă

Consultările de la Cotroceni au ajuns la mijloc, după ce la fasa din fața președintelui Klaus Iohannis s-au perindat, pe rând, delegațiile PSD, PNL și USR-PLUS. După ce negocierile din weekend ale forțelor politice de centru-dreapta s-a ajuns în situația ca toate formațiunile să propună un premier.

După ce PSD l-au propus pe Alexandru Rafila și PNL pe Florin Cîțu, cei de la USR-PLUS l-au propus pe Dacian Cioloș.

Urmărește în format LIVE TEXT pe SpotMedia.ro desfășurarea consultărilor de la Cotroceni. Vezi imaginile zilei, dar și cele mai importante momente și declarații!

ADVERTISING

Atât PNL cât și USR-PLUS au adus în fața șefului statului problema șefiei Camerei Deputaților, disputată între Ludovic Orban și Dan Barna. Cei de la USR-PLUS spun că e imperativ pentru ei să aibă fie șefia Guvernului, fie a Camerei, pentru a asigura, astfel, că este un echilibru și coaliția va dura mai mult de câteva luni.

”Ce construim noi acum nu e o coaliție de conjunctură, ca să trecem prin Parlament un guvern oricum, ci vrem o coaliție care să respecte și ce au ales alegătorii.

Nu vrem nicio formulă în care PSD să fie implicat pe față sau pe sub masă și ăsta e un lucru foarte important pentru noi.

ADVERTISING

Mergem la aceste discuții cu deschidere, fără linii roșii, dar să găsim o soluție echilibrată. Soluția nu e echilibrată când totul se duce într-o parte și ceilalți iau restul”, a declarat Dacian Cioloș, propunerea USR-PLUS pentru funcția de premier.

„Ideea că toată puterea în stat este în mâna unui partid, iar celelalte partide din coaliție sunt parteneri de antrenament nu e fezabilă pentru credibilitatea că acest guvern nu e pentru șase luni, cu pentru a guverna timp de patru ani”, a declarat și liderul USR Dan Barna.

ADVERTISING

Barna a mai spus că Iohannis ar fi rezonat cu ideea că nu se poate pune problema să existe o competiție pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, așa cum a propus Ludovic Orban.

„Nu putem porni la maraton cu un picior rupt, respectiv în situația în care această coaliție vine în Parlament și spune că o bucată din înțelegere și din credibilitatea guvernării stă în arbitrajul PSD, nu doar că nu o să fim credibili, dar nu va fi nicio stabilitate a coaliției”, a dezvăluit Barna.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇