Cioloș dă de înțeles că USR-PLUS nu va accepta ca Orban să fie iar premier

Cioloș dă de înțeles că USR-PLUS nu va accepta ca Orban să fie iar premier

Dacian Cioloș, propunerea USR-PLUS pentru funcția de premier în guvernul de coaliție centru-dreapta format împreună cu PNL și UDMR a reacționat marți seara pe Facebook la informațiile apărute pe surse potrivit cărora Ludovic Orban s-a autopropus să conducă viitorul Executiv.

Cioloș dă de înțeles că o astfel de variantă este exclusă.

”Apropo de discuțiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR-PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România”, e mesajul postat de Dacian Cioloș pe Facebook.

ADVERTISING

Apropo de discuțiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România.

Posted by Dacian Cioloş on Tuesday, December 15, 2020

Amintim că Liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR, Ludovic Orban, Dan Barna şi Kelemen Hunor, s-au reunit, marți, la Vila Lac, pentru a încerca deblocarea negocierilor pentru formarea noului guvern.

Doar că se pare că nici de această dată nu s-au înțeles. Surse apropiate discuțiilor au declarat, pentru Mediafax, că motivul e că Ludovic Orban nu vrea să renunțe la șefia Camerei Deputaților și Florin Cîțu premier.

ADVERTISING

Singura variantă pe care a dat-o Orban a fost ca el să fie premierul viitorului guvern. Astfel, el s-a autopropus premier, oferind pentru Dan Barna șefia Camerei Deputaților, în timp ce cea a Senatului ar ajunge la UDMR.

Mediafax a consultat și surse din USR, care au spus că propunerea va fi discutată miercuri în cadrul unei ședințe USR-PLUS.

„E opoziție în partid la scenariul asta. Ar fi greu de ‘vândut’ această variantă, după ce Orban și-a dat demisia acum o săptămână”, declară sursele citate.

Până una alta, se pare că următoarea rundă de negocieri între cele trei formațiuni va avea loc joi, iar discuțiile vor fi reluate în formatul inițial, cu cele trei echipe de negociere – program de guvernare, Parlament și structura guvern.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇