Nemulţumire la UDMR după anunţul lui Barna despre negocierile pe Guvern

Nemulţumire la UDMR după anunţul lui Barna despre negocierile pe Guvern

Anunțurile precum cel făcut de Dan Barna, în presă, nu în interiorul viitoarei coaliții, nu ajută, spune liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

Întrebat marți, la Digi24, despre anunțul făcut în aceeași zi de Dan Barna, Cseke Attila a reiterat ideea că UDMR își dorește un guvern de centru-dreapta, dar „asemenea anunțuri pe care le-a făcut președintele USR nu ajută în formarea cât mai rapidă a unei coaliții”.

Cioloș, după anunțul lui Barna: Suntem gata să oferim soluții, nu să ne cramponăm de funcții

Cseke a spus că soluțiile se discută între viitorii parteneri, nu în conferințe de presă: „Totuși, vorbim de președinții acestor formațiuni. Dacă ai o soluție, ceri o întâlnire și propui. Dacă așa începem colaborarea, dacă fiecare va avea o soluție în presă, nu mergem spre consolidarea încrederii”.

ADVERTISING

Întrebat, mai departe, dacă varianta propusă marți de Dan Barna a mai fost discutată, Cseke Attila a precizat că UDMR nu a fost consultată în această privință.

„Modalitatea asta de a face politică trebuie scoasă din ecuație”, a spus senatorul, răspunzând unei alte întrebări.

Cseke Attila a refuzat să comenteze ideea în sine a lui Dan Barna, spunând că aceasta trebuie analizată în interiorul viitoarei coaliții.

Co-președintele USR PLUS, Dan Barna, l-a propus pe Cătălin Drulă pentru șefia Camerei Deputaților și ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliție să intre împreună în Guvern ca vicepremieri.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇