Moment rar surprins în adâncuri: un rechin este înghițit de viu de un alt pește (Video)

Moment rar surprins în adâncuri: un rechin este înghițit de viu de un alt pește (Video)

Viața nu e tocmai calmă în adâncuri. Vietățile se luptă pentru hrană și pentru viața lor. Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) a dat publicității un astfel de episod, în care un rechin care se înfrupta dintr-un pește spadă a devenit, la rândul său, pradă pentru un alt pește.

Mai mult, prădătorul se folosește chiar de robotul trimis de oamenii de știință în adâncuri. Se ascunde după acesta și, la momentul oportun, atacă, după cum se poate vedea din înregistrarea de mai jos, publicată de Science Alert.

ADVERTISING

Imaginile neașteptate au fost surprinse la 450 de metri adâncime, la 130 de kilometri distanță de coasta statului Carolina de Sud.

Mai mulți rechini sunt susprinși înfruptându-se dintr-un pește spadă. Chiar și doar aceste imagini sunt prețioase, surprinzând o scenă rar văzută de om.

Te-ar putea interesa și Evoluția a redus acești pești la organe genitale și inimă. Se atașează de femelă și fuzionează cu ea

”Cireașa de pe tort” este peștele apărut parcă de nicăieri, care reușește să înghită de viu unul dintre rechinii care se hrănea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este un exemplar din specia Polyprion americanus și poate depăși 2 metri lungime. De obicei, poate fi găsit în peșterile subacvatice de la adâncimi mari sau în jurul epavelor.

„Acest eveniment rar și uimitor ne-a lăsat cu mai multe întrebări decât răspunsuri, însă așa se întâmplă în timpul explorărilor științifice”, au spus cercetătorii de la NOAA.

Vezi și O specie extrem de rară de calamar, cu „coarne de berbec”, a fost filmată pentru prima oară (Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇