Guvernatorul Floridei mobilizează Garda Naţională. Se organizează proteste armate de ambele tabere

Guvernatorul Floridei mobilizează Garda Naţională. Se organizează proteste armate de ambele tabere

Guvernatorul statului Florida a ordonat vineri mobilizarea Gărzii Naţionale pentru a face faţă ameninţărilor de violenţă, la o săptămână după asaltul asupra Capitoliului de către susţinători ai preşedintelui Trump.

Ordinul executiv al guvernatorului republican Ron DeSantis va rămâne în vigoare până pe 24 ianuarie şi prevede ca membrii Gărzii Naţionale să vină în ajutorul forţelor de ordine locale şi federale în cazul unor situaţii dificile, informează AFP.

Autorităţile sunt sub o presiune crescută cu doar câteva zile înainte ca preşedintele ales Joe Biden să depună jurământul pe 20 ianuarie.

ADVERTISING

Ceremonia de inaugurare va avea loc cu asigurarea desfăşurării unui dispozitiv de securitate sporit după pătrunderea violentă a susţinătorilor preşedintelui Donald Trump în Congres pe 6 ianuarie, acţiune soldată cu moartea a cinci persoane.

Un fost soldat, arestat: A chemat oamenii să pună mâna pe arme împotriva suporterilor lui Trump

În Florida, justiţia federală l-a arestat vineri e un bărbat care a făcut apel ca oamenii să pună mâna pe arme împotriva protestatarilor pro-Trump.

Daniel Baker, un locuitor din Tallahassee, capitala Floridei, a fost arestat pentru că a făcut apel la confruntarea protestatarilor care este posibil să se adune duminică în faţa sediului executivului din Florida, conform unui comunicat al Departamentului de Justiţie.

ADVERTISING

"Extremiştii orientaţi spre violenţe, care provin din orice parte a spectrului politic şi social, trebuie opriţi şi vor fi opriţi", a declarat Lawrence Keefe, procuror federal pentru districtul de nord al Floridei.

"Nu vom precupeţi niciun efort pentru a detecta, descuraja şi împiedica pe oricine intenţionează să incite sau să comită violenţe", a adăugat el.

ADVERTISING

Bărbatul arestat este un fost soldat al armatei americane care şi-a exprimat pe reţelele de socializare intenţia de a perturba violent protestele care vor avea loc înainte de învestirea de miercuri a preşedintelui ales Joe Biden.

Procurorii responsabili de caz au afirmat că Daniel Baker recruta activ şi a difuzat înregistrări video în care apărea cu mai multe arme.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇