Colegii de scenă şi politicienii regretă moartea actriței Draga Olteanu Matei: Era desprinsă din altă galaxie. Un model pentru tinerele generaţii de actori

Colegii de scenă şi politicienii regretă moartea actriței Draga Olteanu Matei: Era desprinsă din altă galaxie. Un model pentru tinerele generaţii de actori

Colegii de scenă, dar şi politicienii i-au adus un omagiu actriţei Draga Olteanu Matei, care a murit în noaptea de marți spre miercuri.

Aceștia spun că s-a stins o mare stea a teatrului și filmului românesc și că toţi cei care au cunoscut-o îi vor duce dorul.

Actriţa Oana Pellea a publicat, miercuri dimineaţă, un mesaj de rămas-bun pentru Draga Olteanu-Matei.

„Draga de Draga. Tare drag i-a fost lui tata de ea. Tare dragă mi-a fost. Bunul Dumnezeu să o primească în Împărăţia Sa”, a scris Oana Pellea pe Facebook.

La rândul său, Ion Dichiseanu spune că Draga Olteanu Matei era o bucurie pentru fiecare actor când o avea parteneră.

"S-a stins o mare stea a comediei, a filmului şi teatrului românesc, această Draga Olteanu a plecat la cele veşnice. Ea era desprinsă din altă galaxie, avea ceva, un farmec deosebit, ceva ce rar un actor sau o actriţă are. Era o bucurie, o bucurie pentru fiecare actor când o avea parteneră pe această Draga Olteanu. Mie, cel puţin, îmi făcea mare, mare plăcere.

ADVERTISING

Era o bucurie când o vedeam, era o mare actriţă care făcea loc unde mergea, indiferent că era pe stradă, la restaurant, era debordantă, era plină de viaţă, avea magnet, avea de toate, şi carismă şi tot ce vrei, tot ce vrei avea această distinsă actriţă", a declarat pentru Agerpres Ion Dichiseanu.

Și actriţa Monica Davidescu spune că toţi cei care au cunoscut-o îi vor duce dorul.

"Drum lin printre stele, Draga Olteanu Matei! Noi, cei care te-am cunoscut şi care am avut şansa de a-ţi fi alături în scenă, îţi vom duce dorul. Dumnezeu să o odihnească! Condoleanţe familiei şi prietenilor! La ultima întâlnire, cu un an în urmă, Draga era doar bucurie. Cu mulţi ani în urmă, în scenă, în 'Crimă pentru pământ', am învăţat de la dânsa puterea privirii fără cuvinte", scrie pe Facebook Monica Davidescu.

Draga Olteanu Matei a fost un om grozav şi o mare actriţă, a afirmat și Diana Lupescu.

"A fost o mare actriţă. Am regretul pe care-l avem fiecare dintre noi când moare un actor, mai ales când a fost un om atât de grozav, cum a fost doamna Draga", a declarat pentru Agerpres actriţa Diana Lupescu.

ADVERTISING

”Era pur şi simplu un spectacol viu de erudiţie şi inteligenţă”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că Draga Olteanu Matei a fost zâmbet, spirit, un om genial, jovial, pus mereu pe şotii, era pur şi simplu un spectacol viu de erudiţie şi inteligenţă.

"Doamna Draga Olteanu Matei a părăsit astăzi scena vieţii, dar rămâne în sufletele noastre ca unul dintre cei mai iubiţi actori pe care noi, românii, am avut norocul şi onoarea de a-l urmări cu zâmbetul pe buze. A fost zâmbet, spirit, un om genial, jovial, pus mereu pe şotii, era pur şi simplu un spectacol viu de erudiţie şi inteligenţă.

Am învăţat de la doamna Draga să ne entuziasmăm în faţa unui discurs fără egal, dar mai ales în faţa rolurilor emblematice cu care ne-a bucurat de-a lungul timpului şi care vor rămâne moştenire poporului român. Drum lin spre cer, Draga noastră dragă! Dumnezeu să te odihnească în pace!", a scris Vela, miercuri dimineaţa, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISING

De asemenea, Ionuţ Vulpescu, fost ministru al Culturii, a transmis că Draga Olteanu Matei a strălucit atât pe scenă, cât şi pe marele şi pe micul ecran și a lăsat în urma sa roluri memorabile, personaje care au intrat în cultura populară.

"Ne-a părăsit şi Draga Olteanu-Matei, reprezentantă de frunte a Generaţiei de Aur a teatrului românesc, care, de-a lungul unei cariere de peste 55 de ani, a strălucit atât pe scenă, cât şi pe marele şi pe micul ecran. A lăsat în urma sa roluri memorabile, personaje care au intrat în cultura populară. A crezut că are o misiune în viaţă, şi a muncit cu tenacitate pentru a-şi duce la capăt misiunea. Şi-a făcut datoria faţă de cei care au crezut în ea, în munca ei. Le-a oferit de fiecare dată, indiferent de rolurile pe care le-a interpretat, ceva din sufletul ei generos.

A fost un model pentru tinerele generaţii de actori. O carieră nu vine de la sine, se construieşte pas cu pas, cu renunţări şi sacrificii. Draga Olteanu-Matei rămâne în marea galerie a teatrului şi cinematografului românesc nu doar prin arta interpretării, ci şi prin angajamentul său în servirea binelui public".

Actriţa Draga Olteanu Matei a încetat din viaţă în noaptea de marți spre miercuri.

Ea a murit la Spitalul ”Sf. Spiridon”, din Iaşi, unde fusese internată în urmă cu câteva zile, pentru o hemoragie digestivă, anunță News.ro.

Draga Olteanu Matei avea 87 de ani, împliniți în data de 24 octombrie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇