Vești bune: Electronice donate DSP, brazi licitați de Crăciun pentru copii și Transilvania recomandată de National Geographic

Vești bune: Electronice donate DSP, brazi licitați de Crăciun pentru copii și Transilvania recomandată de National Geographic
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Sezonul faptelor bune se apropie, iar astăzi avem câteva exemple că știm cum să fim mai buni. Vorbim despre o donație de electronice de 30.000 de euro pentru DSP București, dar și despre Festivalul Brazilor de Crăciun, prin care se strâng fonduri pentru copiii care nu își permit să facă școala online.

Nu în ultimul rând, o veste bună pentru turism: Regiunea Transilvania este inclusă în lista National Geographic a destinaţiilor de vacanţă pentru familie în 2021.

Electronice de 30.000 de euro pentru DSP București

Încă de la începutul pandemiei, DSP a fost pus în fața unei situații aproape de neînchipuit până atunci. Subdimensionat ca personal și subdotat din punct de vedere al echipamentelor tehnice.

ADVERTISING

Pentru a contribui la lupta împotriva Covid, retailer-ul Altex a pus la dispoziția birourilor DSP București laptopuri, imprimante multifuncționale, telefoane smart, cu scopul de a îmbunătăți activitatea instituției puternic încercată în ultima perioadă.

Valoarea celor peste 80 de produse donate se ridică la aproximativ 30.000 de euro.

Festivalul Brazilor de Crăciun 2020

Într-un context dificil pentru întreaga societate, Festivalul Brazilor de Crăciun devine polul solidarității. Cea de-a XX-a ediție va fi proba de foc prin care designeri, artiști, companii și susținători demonstrează că distanțarea socială nu înseamnă izolarea celor mai vulnerabili dintre noi: copiii.

ADVERTISING

Cu banii strânși, Organizația Salvați Copiii îi va ajuta pe cei 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu (7-17 ani) care nu mergeau la școală la începutul anului, din cauza pandemiei.

Transilvania, pe lista National Geographic a destinaţiilor 2021

Regiunea Transilvania este inclusă în lista National Geographic a destinaţiilor de vacanţă pentru familie în 2021, ceea ce este o veste bună atât pentru micile afaceri din turism cât și pentru fiecare dintre noi, pentru că avem așa destinație la îndemână în plină pandemie.

ADVERTISING

Despre Transilvania, National Geographic a scris: „descoperirea realului într-un tărâm celebru pentru fantezie”.

„Unul dintre efectele secundare ale lui Dracula – roman al autorului irlandez Bram Stoker – a fost că a transformat Transilvania, o regiune reală a României, într-un tărâm mitic, ‘un loc blestemat din acest pământ blestemat, unde diavolul şi copiii lui încă merg cu picioare pământeşti‘, aşa cum a spus scriitorul.

Având în vedere că Stoker nu a văzut vreodată locul cu ochii lui, a compilat meşteşugit informaţia pentru romanul lui din 1897 din cărţi scrise de călători britanici”, mai notează sursa citată.

Sunt punctate de National Geographic unele lucruri corecte din romanul lui: frigăruile din carne de vită, mămăliga, vinul dulce de Mediaş, portul popular şi amestecul cultural maghiari – saxoni – secui – vlahi.

„Ce a ratat Stoker e că Transilvania ar trebui cunoscută pentru aerul pastoral vechi european”, se mai arată în articol.

Clujul şi Braşovul reprezintă baze pentru explorarea Transilvaniei rurale cu pajişti inflorite, castele ca din cărţile cu poveşti şi sate cu străzi pietruite.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇