Vești bune: Încă un vaccin anti-Covid, educație online pentru climă și cele mai frumoase colinde

Vești bune: Încă un vaccin anti-Covid, educație online pentru climă și cele mai frumoase colinde

Vestea primului vaccin a fost doar prima dintre veștile bune care ne așteaptă, în ceea ce privește lupta oamenilor de știință în fața pandemiei.

Astăzi mai vorbim despre un vaccin care promite o eficiență de 95% și are condiții chiar mai prietenoase de depozitare decât vaccinul Pfizer.

Tot în contextul pandemiei, copiii români au acum ocazia să participe la cea mai mare lecție online despre climă și efectele celor mai utilizate produse în ziua de astăzi: mănușile și măștile de protecție. Desigur, vor afla și ce trebuie să facă, în loc să le arunce la întâmplare.

ADVERTISING

Nu în ultimul rând, spiritul Crăciunului e tot mai aproape! Chiar dacă nu va fi un Crăciun obișnuit, anul acesta avem ocazia să ascultăm în liniștea casei cele mai cristaline colinde cântate de corul Madrigal.

Încă un vaccin a demonstrat o eficienţă de 95% împotriva Covid

Vaccinul Moderna are o eficienţă de aproximativ 95% împotriva Covid, potrivit celor mai recente date oferite de companie.

Mai mult decât atât, vaccinul Moderna pare să aibă și un avantaj în fața vaccinului Pfizer, reprezentat de condițiile mult mai ușoare de transport și depozitare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În timp ce vaccinul Pfizer necesită să fie păstrat la o temperatură între -70 grade C și -80 grade C pe durata transportului de la unitatea de producție la pacient, Moderna a spus că vaccinul său poate fi păstrat la temperaturi de la 2 grade C până la 8 grade C timp de 30 de zile.

Zeci de mii de elevi români învață online să protejeze mediul înconjurător

Până pe 22 noiembrie, zeci de mii de elevi din toată țara vor putea lua parte la un curs dedicat combaterii schimbărilor climatice, alături de tineri din întreaga lume, sprijiniți de UNICEF.

ADVERTISING

Copiii vor afla cum să se debaraseze responsabil măști și mănuși în siguranță atât pentru oameni cât și pentru natură.

De asemenea, vor fi îndrumați să vină cu idei de acțiuni colective pentru ca în localitățile lor să nu mai existe astfel de obiecte aruncate la întâmplare.

Pe baza planului de lecție care îi va ghida, pas cu pas, cadrele didactice și elevii vor identifica moduri prin care să-și informeze comunitatea despre riscurile debarasării incorecte de materialele de protecție personală și prin care să încurajeze comportamentul responsabil în acest sens.

Corul Madrigal a lansat două albume de Crăciun

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și Casa de discuri Roton Music lansează două CD-uri, unul cuprinzând colinde românești și un altul cu lucrări din repertoriul internațional.

Albumele „Madrigal de Crăciun” și „Madrigal for Christmas” sunt disponibile din 16 noiembrie AICI (www.madrigal.ro ), precum și în rețeaua librăriilor Cărturești, magazinul Muzica și benzinăriile OMV și Lukoil din toată țara și pe platformele digitale Spotify și Apple Music Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin și în curând pe canalul YouTube Corul Madrigal.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇