Rafila vrea să reflecteze îndelung asupra propunerii pentru funcția de premier. Ce spune despre AUR

Rafila vrea să reflecteze îndelung asupra propunerii pentru funcția de premier. Ce spune despre AUR

Alexandru Rafila admite că ar putea fi propus ca premier de PSD, câștigătorul alegerilor de duminică, dar spune că abia aseară a aflat de propunerea făcută de Marcel Ciolacu și trebuie să reflecteze îndelung, pentru că poziția de premier implică foarte multă responsabilitate.

Întrebat la Digi24 dacă se confirmă că el va fi propunerea de premier cu care PSD va merge la negocierile cu celelalte partide, Alexandru Rafila a răspuns: ”E posibil, din ceea ce am discutat aseară, când am aflat și eu despre această propunere a lui Marcel Ciolacu”.

”E o propunere care trebuie să fie foarte bine cântărită din punct de vedere al responsabilităților pe care le impune funcția de prim-ministru. (…) Trebuie să reflectez foarte mult, nu pot să o diger peste noapte, pentru că implică multă responsabilitate. Mai ales când nu te implică doar pe tine, ci are implicații foarte serioase, de natură socială, politică”, a adăugat Alexandru Rafila.

ADVERTISING

În privința alianțelor posibile pentru intrarea PSD la guvernare, Alexandru Rafila a amintit că ”poziția publică a PNL și a USR a fost că nu vor face o alianță  cu PSD (…) Rămâne de văzut dacă se confirmă”.

Deşi e pe locul 2, Turcan spune că PNL va construi un guvern fără primul clasat PSD. În plus, se laudă cu victoria de la Sibiu

Eu consider că ceea ce poate să aducă PSD din punct de vedere al expertizei, seriozității, poate contribui la gestionarea crizei (…) Eu consider că actualul Guvern a eșuat în gestionarea crizei”, a spus medicul Rafila, care este reprezentantul României la OMS și până de curând a lucrat cot la cot cu autoritățile centrale pentru menținerea pandemiei de Covid-19 sub control.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alexandru Rafila, posibil premier al PSD, sugerează o alianță cu USR-PLUS - declarații SPOT LIVE

Mai mult, el a criticat Guvernul Orban, spunând că actualii guvernanți ”au fost subordonați unui scop electoral”, nu interesului public, până când ”am ajuns să nu mai controlăm pandemia”. Candidatul PSD la Camera Deputaților, recent intrat în partid, a dat ca exemplu faptul că „secțiile de ATI sunt la limită”.

”Am putea să lucrăm împreună pentru dezvoltarea sistemului de sănătate publică”, a fost mesajul său transmis către celelalte partide parlamentare.

Ce spune despre AUR

Alexandru Rafila nu și-a spus opinia despre AUR, surpriza acestor alegeri parlamentare, explicând că nu cunoaște deloc acest partid. ”Dar nu pot să fiu de acord cu nerespectarea măsurilor de sănătate publică, sunt în primul rând medic, apoi politician”, a subliniat el, întrebat fiind despre faptul că liderii AUR resping măsurile antiCovid, inclusiv purtarea măștii.

ADVERTISING

Medicul a părut încrezător în realizarea unei coaliții de guvernare, spunând că întrevede o ”repoziționare a scenei politice astfel încât PSD să fie invitat la o coaliție”, care ar putea adopta măsuri benefice pentru țară în domenii precum Sănătate, Social și Economic.

Iar acest lucru s-ar putea întâmpla ”dacă suntem toți responsabili, dacă nu suntem încrâncenați (…) Alegătorii trebuie respectați în egală măsură, indiferent pe cine votează”, a mai fost mesajul transmis de Alexandru Rafila celorlalți lideri de partide și președintelui Klaus Iohannis, cel care va convoca partidele la consultări pentru formarea viitorului guvern.

Românii au fost chemați la urne, duminică, pentru a-și alege senatorii și deputații.

Iată cum a decurs votul în țară. Vezi cele mai importante momente și declarații

Vezi și cum s-a desfășurat procesul electoral în diaspora

Potrivit datelor parţiale de la BEC, PSD se află detaşat pe primul loc, urmat de PNL și USR-PLUS.

SpotMedia.ro vă ține la curent, în timp real, cu rezultatele alegerilor de duminică

Citește mai multe despre alegerile din 6 decembrie:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇